Det er ingen tvil om at deltakelse på konkurranse fortsatt er svært populært blant mange korps. God stemning, treffe andre musikanter, og ikke minst; få spille musikk for andre! I Tromsø har det vært en årelang tradisjon med å arrangere mesterskap for både lokale og tilreisende korps. Konkurransen har bært mange navn, alt fra «Kretskonkurransen», «Distrikstkonkurransen»  – til «Nordnorsk mesterskap» – som har vært arrangementets navn de siste årene.

Store avstander til tross, deltakerkorpsene kommer fra Sortland i sør til Ringvassøy i nord, og det er omlag 500 musikanter som skal konkurrere om de gjeve titlene. Det bør nevnes at store avstander også setter sine hindre for at konkurransen får deltakere sør for Narvik og nord for Alta – men på sikt kan man forsøke å legge til rette for at også korps med lang reisevei kan delta på et Nordnorsk mesterskap.

Nordnorsk mesterskap er en konkurranse med fokus på sceneprestasjoner, musikalitet og underholdningsverdi. Det skal være en hyggelig opplevelse for alle deltakere. Det kommer an på antall påmeldte korps om vi deler inn i brass- og janitsjarklasser. Vi tilrettelegger også for at drillerne skal få god plass å boltre seg på!

I år er vi svært stolte over å kunne ønske velkommen hele tre utstillere; Joars Korpsservice fra Mo i Rana, Musikkverden fra Tromsø og Schlagerforlaget fra Oslo. Her vil det være mulig å kjøpe instrumenter, rekvisita, noter og annet spennende musikkrelatert utstyr!

NB: Schlagerforlaget tilbyr enkle reparasjoner av treblås-instrumenter, og dersom noen korps eller enkeltpersoner trenger å få overhalt noen instrumenter kan de sende en e-post til: nordnorge@musikkorps.no, så etablerer vi kontakt mellom dere og Schlagerforlaget.

Teknisk arrangør av konkurransen vil være Skittenelv Musikkorps. De vil stå for salg av kaffe, kaker, brus, rundstykker etc gjennom hele dagen.

Engasjerende konferansier

jorgenfoss

Jørgen Foss blir årets konferansier under NNM

NMF Nord-Norge har jobbet med å finne en engasjerende, munter, korpsinteressert og entusiastisk konferansier til årets konkurranse, og det er med stor glede vi kan bekrefte at årets konferansier blir korps-entusiasten Jørgen Foss. Mange kjenner navnet fra politikken, men Jørgen Foss er også blant Norges fremste korps-ambassadører – og vi gleder oss til å bli kjent med han gjennom hele mesterskapet. Han deltok under regiontinget i Narvik i 2015, og vi ser frem til å få han tilbake til landsdelen for anledningen!

Festkonsert med sprekt innhold

Vinnere av fjorårets amatørkorps-klasse; Tromsø brass, sørger i år for stemningen under årets festkonsert. De ledes for anledningen av Andreas Øvringmo, og de vil presentere et spenstig og lett gjenkjennelig program. Tromsø brass deltar årlig i NM Brass, og har stort fokus gjennom hele året på å levere konserter med høy underholdnings- og showfaktor, så det er bare å glede seg!

Tromsø brass spiller festkonsert

Korps-bankett for alle!

Nytt av året er at Scandic Langnes i samarbeid med NMF Nord-Norge inviterer til Bankett for deltakerne i etterkant av konkurransen, festkonserten og premieutdelingen. Det er mange deltakerkorps med både kortere og lengre reiseavstand som har meldt seg på,  for å i fellesskap samles til en bedre middag! Et samlingspunkt også etter at man er ferdig med selve konkurransedelen kan være både trivelig og spennende – og toppet med en smakfull middag håper vi dette er et tilbud som vil slå an. Så langt er det ca 170 musikanter som er påmeldt banketten, som holdes i hotellets lokaler.