Publisert 13/05/2017 - Oppdatert 13/06/2017 Sør-Tromsøya skolekorps ble vinnere av generasjonskorpsklassen. Foto: Privat Forfatter: Christina Solheim Karstad

Nordnorsk mesterskap 2017

Årets NNM arrangeres for første gang i Narvik. I år kan vi også tilby skoleovernatting for de som ønsker det!

1. september: Frist for å melde på korpset generelt
25. september: Frist for å melde inn detaljer

Etter sterke ønsker fra regiontinget er det nå avgjort at årets NNM skal arrangeres i Narvik, nærmere bestemt på Folkets hus. Merk også at datoen ikke er siste lørdag i oktober, men en uke tidligere.

Mesterskapet arrangeres for

• Aspirant- og juniorkorps
  • Skolekorps
  • Generasjonskorps
  • Amatørkorps

Konkurransen avvikles på Folkets hus, kulturhuset i Narvik. Den musikalske prestasjonen vil bli bedømt av to dommere med musikkfaglig bakgrunn og det vil også være en høyt hengende publikumspris i hver klasse.

I år som i fjor være flere utstillere på plass som selger korpsrekvisita, instrumenter og annet musikkrelatert materiale.

Teknisk arrangør står for salg av kaffe/mat dagtid, samt at vi arbeider med å få til feks en tacobuffet på skolen korpsene overnatter på korpsene som ønsker det lørdag kveld.

Påmelding

For å melde på korpset, må det sendes mail til nordnorge@musikkorps.no, hvor følgende opplysninger SKAL være med:

• Korpsets navn
  • Kategori det meldes på i (asp./juniorkorps, skolekorps, generasjonskorps eller amatørkorps)
  • Om korpset har brass- eller janitsjarbesetning.
  • Estimert antall deltakere
  • Om korpset ønsker overnatting på skole eller hotell. (NM, se info om overnatting)
  • Dersom korpset IKKE ønsker å bestille medaljer ønsker vi å få beskjed.
  • Om korpset har med drillere må  det gis beskjed om, og ca. antall opplyses.
  • Korrekt fakturaadresse (gjerne epostadresse) for korpset samt kontaktperson.
  • Alle deltakere i konkurransen må være meldt inn i Korpsdrift innen 1. oktober
  • Hvert korps tildeles maksimum 15 min spilletid på scenen. Ut- og innmarsj kommer i tillegg.

Frister:

1. september: Frist for å melde på korpset generelt (med opplysningene over)
25. september: Frist for å melde inn følgende:

• Nøyaktig antall deltakere (og medaljer)
  • Repertoar. Partiturer skal også sendes inn innen denne fristen.
  • Kart over hvordan korpset sitter
  • Slagverkbehov (Trommesett, pauker etc.) Stikker og køller medbringes av korpsene selv.
  • Eventuell avmelding må gjøres innen 25 sept. Ingen refusjon av deltakeravgift etter denne dato.

Spørsmål

Eventuelle spørsmål om mesterskapet rettes til daglig leder: christina@musikkorps.no eller 95164693.

Ytterligere informasjon om konkurransen sendes per e-post når korpset har meldt seg på.

• Aspirantkorps: 1500 kr per korps.
  • Skole-, generasjon- og amatørkorps: 3500 kr per korps
    OBS: Eventuelt sammenslåtte korps må tydeliggjøre dette i påmeldingen, og det er viktig at korpslederne i de ulike korpsene samsnakker – og gjerne avtaler at èn av lederne foretar påmelding og evt. justeringer.
  • Medaljer: 50 kr per stykk.
  • Overnatting på skole fredag-søndag (med enkel kveldsmat fredag, frokost lørdag og søndag) 300,-
  • Middag på skolen på lørdags kveld (feks tacobuffet) 100,-

Husk å oppgi korrekt fakturaadresse i påmeldingen (gjerne epostadresse)

Reglement

Nordnorsk mesterskap er en konkurranse med fokus på sceneprestasjoner, musikalitet og underholdningsverdi. Det skal være en hyggelig opplevelse for alle deltakere. Det kommer an på antall påmeldte korps om vi deler inn i brass- og janitsjarklasser.

For å stille i klassen «skolekorps» kan korpset maksimalt ha 5 spillende medlemmer over 19 år. I rekruttklassen er det ingen poeng-plassering, men korpsene får en konstruktiv og hyggelig tilbakemelding fra dommerne. Klassen generasjonskorps kan bestå av både barn, ungdom og voksne. I amatørkorpsklassen forventes det at medlemmene i hovedsak er over 15 år.

Det er ikke tillatt for deltakende korps å leie inn musikere for å være med på konkurransen.  Korpsene oppfordres i høyeste grad til å stille på konkurranse med de medlemmer som gjennom hele sesongen er med i korpset.

Overnatting

Overnatting på skole

Vi har gleden av å tilby skoleovernatting på Oscarsborg videregående skole for de som ønsker det. Her blir det servert frokost lørdag og søndag, samt enkel kveldsmat på fredag. Dersom det er interesse for det, jobber vi med å få til en tacobuffet eller annet på lørdags kveld.

Overnatting på hotell

NMF har avtale med Choice-kjeden og Quality Hotel Grand Royal kan tilby enkeltrom til 715 per pers eller dobbeltrom til 436 per pers.

NB:Korpsene bestiller og betaler rom selv. Bestilling sendes til q.royal@choice.no. Oppgi følgende kode: 1099GR000726. Rommene må bestilles innen 15 september for å få avtalepris. Etter denne dato er det ordinære priser som gjelder.