Hva er et korpsmesterskap?

Korpsmesterskapene er mål som korpsene kan bruke til å sette fokus på musikalsk utvikling. I tillegg er mesterskapene sosiale møteplasser der man møter gamle kjente, sommerkursvenner og andre korpsentusiaster i alle alder. Mesterskapene er et tilbud til alle medlemskorps i Norges Musikkorps Forbund Øst.

«Distriktmesterskap for skolekorps» arrangeres i både Lørenskog, Fredrikstad og Asker helgen 10.-12. mars 2017. Her kan skolekorpsene melde seg på der det passer best. På scenen blir korpset bedømt av høyt kvalifiserte og erfarne dommere, men like sentralt er den interne utfordringen: «Får vi til dette like godt som på øvingene?»

For voksenkorpsene arrangeres «Regionmesterskapet» i Lillestrøm Kultursenter 26. mars 2017! Som tidligere år er i utgangspunktet søndagen holdt av til RM, men vi ser at med stadig flere deltakende korps må vi ta høyde for at enkelte divisjoner settes opp på lørdagen.

Er dette noe for ditt skolekorps?

Ja! Våre distriktmesterskap skal være noe for alle og enhver, og divisjonsinndelingen gir åpning for at korpsene skal kunne konkurrere ut fra sitt nivå. På distriktmesterskapene får korpset også møte andre like engasjerte musikanter, både fra nabokorpset og fra andre deler av regionen. Felles for alle: Gleden over musikken!

Junior- og aspirantkorps stiller i egen klasse, der musikalsk lekenhet og spilleglede får utfolde seg fritt. I denne klassen er korpset velkommen til å bruke kostymer og andre effekter på scenen. Kanskje blir det første ordentlige sceneopplevelse?

Årets nyvinning, 4. divisjon, settes også opp neste år! Dette er en lav divisjon der også de eldste juniorkorpsene kan delta. Det blir kun rangering av de tre beste korpsene, etter poeng. 1. divisjon er for hovedkorps med høyt musikalsk nivå og ambisjoner, og også i år kåres det en regionmester for skolekorpsene!

Ta gjerne kontakt med NMF Øst dersom dere ønsker rådgiving med hensyn til valg av klasse og divisjon: NMFOst@musikkorps.no

Velkommen til mesterskap!
_____

PÅMELDING
Når du vet hvor korpset skal delta, er det bare å klikke seg frem til påmeldingsskjemaene.
Påmelding for amatørkorps
Påmelding for skolekorps og generasjonskorps