På fredag møtes RØST igjen, og denne gangen er samlingen lagt til Buskerud og Drammen. Teknisk arrangør for denne samlingen er Drammen Konsertorkester. For musikantene handler det nå om å forberede seg godt.

– Jeg forbereder meg i god tid, og øver så ofte som mulig frem mot helgen, og noterer ting i notene, forteller klarinettist Ester Margrete Isene, som til vanlig spiller i Tranby Skolekorps. Rekkekamerat Håkon Schulte (Høvik og Lier Skolekorps) er like godt forberedt:

– Jeg har fem punkter jeg skal gjennom: Lytte gjennom verkene, spille gjennom med musikk, før jeg jobber og repeterer de vanskeligste partiene i sakte tempo. Deretter øver jeg gjennom hele stykkene, både nøyaktig og i rett tempo, forteller han.

Også Vebjørn Svare på trompet og Eivind H. Leifsen på saksofon har mange av de samme teknikkene når de forbereder seg til samlingen:

– Det handler om å lytte til innspillinger for å gjøre seg kjent med verket, og deretter jobbe seg gjennom de utfordrende partiene, samstemmer de.

På søndag kan man oppleve det musikalske samspillet på nytt, når RØST går på scenen i Bragernes Kirke.

Les mer her

Sosial gjeng og drømme-dirigent

Alle fire svarer det samme på spørsmålet om hva som har vært positivt med RØST i sitt første år: Møtet med andre musikanter i musikalsk samspill på høyt nivå.

– Samspillet har vært en veldig god opplevelse. Det å kjenne at det virkelig funker, og høre utviklingen gruppen har hatt gjennom en helg er morsomt, mener Eivind, som hører til i Konnerud Skolekorps. I tillegg trekkes dirigent Tanja Räsänen frem av flere:

– Jeg tror ikke dette regionkorpset kunne hatt en bedre dirigent. Dirigenten vår Tanja, har en forståelse for hvordan vi tenker. Og uten å gjøre noe spesielt har alle stor respekt for henne, mener Håkon.

Mange muligheter

Med under ett års levetid, kan musikantene peke på flere utviklingsmuligheter for korpset.

– Vi vil jo ha mer oppmerksomhet og synlighet, samtidig som vi kan utvikle samspillet ytterligere. Og så hadde det jo vært morsomt å få helt full besetning, nevner Eivind. Vebjørn, som til vanlig spiller i Kongsberg Guttemusikkorps, er enig:

– Vi er litt for få. I tillegg kan vi nok utvikle enda bedre ferdighetsnivåer innenfor vanskelighetsgrader på stykker, tror han.

– Kanskje kan vi få til en skoleturné. Og kanskje reise utenlands, drømmer Håkon.

Bli med!

Alle fire oppfordrer ivrige og flinke musikanter til å melde seg på supplerings-prøvespill (info om dette kommer i god tid før sommeren, red.anm.), men vil samtidig understreke:

– RØST er jo et elitetilbud for ungdommer som må prøvespille for å være med i to år. I disse to årene MÅ man øve jevnlig og mye sånn at man kan stille forberedt til hver eneste samling. Men det høye nivået hever jo hver enkelt musikant, så det er jo tross alt positivt, avslutter de.

Lurer du på hvordan det er å prøvespille?