Deltakerkorpsene kom fra Sortland i sør til Ringvassøy i nord, og det var en jevn blanding av skole- generasjons- og amatørkorps som deltok i konkurransen, i tillegg til den egne rekruttkorpsklassen, hvor målet var å delta – og ikke minst; å sjarmere!

Scandic Tromsø var rette stedet å møte opp for alle korpsentusiaster denne helga, og her var det tydelig at publikum kjente sin besøkelsestid! Nærmest fullsatt sal gjennom hele dagen,  gjorde sitt til at deltakerkorpsene fikk en god sceneopplevelse.

Teknisk arrangør Skittenelv Musikkorps sørget for at arrangementet gikk knirkefritt for seg.

Stødig konferansier

Jørgen Foss ledet publikum og musikanter gjennom mesterskapet på sin helt unike og engasjerende måte, og latteren satt løst både i salen og hos konferansieren selv. Hans gode utstråling og flotte omtaler av korpsene, og ikke minst de små anekdotene underveis, roet nok ned mangt en nervøst musikant.

Jørgen sammen med ivrige rekruttkorps-deltakere!

Mange, og kanskje særlig de aller yngste, hadde valgt å kombinere utkledning og NNM-opptreden, så det var mulig å se både varulver, pirater, «småskumle» prinsesser, alver, hekser og spøkelser i løpet av dagen! At Harry Potter er i vinden for tiden, var det heller ingen tvil om.

Gjeve priser

I løpet av dagen hadde dommerne, Elisabeth Vannebo og Asbjørn Abselseth, sitt fulle hyre med å bedømme hvert av de 17 konkurrerende korpsene, samt at de kom med konstruktive tilbakemeldinger til de tre rekruttkorpsene. Det var en lang dag for dommerne, med varierte innslag i alle sjangere – samt prestasjoner fra skolekorpsnivå til amatørkorpsnivå.

I tillegg til den musikalske bedømmelsen hvor det kunne gis maksimalt 100 poeng, var det på plass tre publikumsdommere, som så på underholdningsfaktoren og sjarmfaktoren hos deltakerne. I hver av de konkurrerende klassene var det et korps som utmerket seg. Tromsdalen/Borgtun Musikkorps hadde en sjarmerende drilltropp som sørget for at korpset fikk publikumsprisen i skolekorpsklassen, mens Holmstad Skole- og Amatørkorps stakk av med den gjeve prisen i generasjonskorpsklassen.

I amatørkorpsklassen vant Tromsø Brass publikumsprisen, og korpset hadde lagt stor innsats i klesdrakter og kostymer fra hele verden – samt både sang og dyrelyder underveis.

Tromsø brass hadde lagt sin flid i kostymer under NNM

Vinnere for 9. år på rad

I generasjonskorpsklassen var det Sør-Tromsøya Skolekorps som stakk av med seieren! Korpset har vunnet sin klasse de siste 9 årene, og de var stolte og fornøyde med plasseringen. Korpset har tradisjonelt sett spilt i skolekorpsklassen, men på grunn av flere voksne deltakere over 19 år valgte de i år å stille i generasjonskorpsklassen, hvor de konkurrerte mot fem andre korps.

Sør-Tromsøya Skolekorps med sin dirigent, Rolf Figenschau

Mange fornøyde korps

Nordnorsk Mesterskap ble avsluttet med en forrykende festkonsert med Tromsø Brass og deres dirigent Andreas Bryan Øvringmo, og det var også nevnte korps som stakk av med 1. plassen i amatørkorpsklassen.

Premieutdelingen var særdeles spennende, med både trommevirvler og fanfarer – og ikke minst: en fullsatt konsertsal! Premier ble levert av Joars Korpsservice og Musikkverden Tromsø, som også hadde utsilling gjennom hele dagen.

I skolekorpklassen tok TOF Guttemusikkorps den gjeve 1.plassen – noe korpset har jobbet hardt for i flere år! Hakk i hæl fulgte korpset BLÆS fra Sørreisa, mens Borgtun/Tromsdalen Musikkorps tok 3. plassen.

Fullstendig resultatliste NNM 2016:

Generasjonskorps
Publikumsprisen gikk til Holmstad Skole- og Amatørkorps

Sør-Tromsøya Skolekorps 91 poeng
Holmstad Skole- og Amatørkorps 89 poeng
Skittenelv Musikkorps 88 poeng
Borgtun / Tromsdalen musikkorps 87 poeng
Kvaløya Musikkforening 86 poeng
Ringvassøy Musikkorps 85 poeng

Skolekorps
Publikumsprisen gikk til Borgtun/Tromsdalen Musikkorps

TOF Guttemusikkorps 92 poeng
BLÆS 90 poeng
Borgtun/Tromsdalen Musikkorps 88 poeng
Sørreisa Skolekorps 87 poeng
Finnsnes Skolemusikkorps 85 poeng
Tromsø Folkeskoles Musikkorps 84 poeng

Amatørkorps
Publikumsprisen gikk til Tromsø Brass.

Tromsø Brass 94 poeng
TOF Janitsjaren 92 poeng