– Dette er så stort, det er siste året vårt i skolekorpset og det betyr en fantastisk avslutning av skolekorpskarrieren, sier Synne Dagestad og Lars Ivar Thorkildsen i Skjold Skoles Musikkorps.

Bergen står på hodet denne helgen, og de som vant NM skolekorps jublet som besatt. Under årets konkurranser har det vært enorm publikumstilstrømning.

– Det har vært utrolig kjekt å høre på korpsene. De viser en stadig stigende kvalitet, som bare er å applaudere, sier NMFs generalsekretær, Karl Ole Midtbø.

I 1. divisjon brass viste korpsene fra Bergen hvor skapet skulle stå. Alle de tre beste korpsene er hjemmehørende i Bergen. Smørås Skolemusikk stakk av med seieren, foran Ytrebygda Skolekorps og Tertnes skoles musikkorps. De tre beste korpsene i 1. divisjon janitsjar ble Skjold Skoles Musikkorps, Midtun Skoles Musikkorps og Lørenskog Skolekorps.

I tillegg til årets NM skolekorps er det også NM korpsdrill på Sotra. Her avsluttes konkurransen på søndag, og alle resultatene kommer søndag ettermiddag.

Utendørs har korpsene eid Bergen sentrum. Konserter i byrommet fra tidlig formiddag har fått frem smilene til både bergenserne og turistene. Flere av korpsene fikk plutselig besøk av de kjente artistene, Felix peikli og Ole Edvard Antonsen, noe som satte en ekstra spiss på konserten. Og da HM Kongens Garde avsluttet sin drilloppvisning på Festplassen med å spille og synge Nystemten, fikk de enda flere fans.

The Brass Brothers har hatt seks konserter med over 700 stolte aspiranter, til øredøvende jubel fra et stort publikum på Torgallmenningen.

I morgen avsluttes det hele med avspilling av Jubileumsklangen i Bergen sentrum, NM korpsdrill og tatto på Fana stadion. Når det hele er over, har deltakerne satt til livs 120 000 brød!

Se hele resultatlisten for NM skolekorps brass

Se hele resultatlisten for NM skolekorps janitsjar