Samarbeid på tvers av landegrensene
Avreise er om knappe to uker, fredag 18. mars, og korpset blir borte i 10 dager.
– Tåsen stiller som eneste korps fra utlandet sammen med 29 japanske skolekorps, og i løpet av påsken spiller vi fire konserter. Vi skal også delta på Kyotos «Sakura-parade», en feiring av våren og kirsebærblomstringen, forteller korpsleder Anne Thelle. Hun kan melde om en allsidig konsertrekke.
– Av konserter skal korpset blant annet spille for elevene ved Kyoto International School, og holde samarbeidskonsert sammen med et japansk ungdomsskolekorps.

Opplevelser på rekke og rad
Men turen vil ikke bare bestå av konserter.
– Det blir litt sightseeing og en overnattingstur til Hiroshima, hvor barna i tillegg til besøk på fredsmuseet skal få møte et tidsvitne som forteller om sine opplevelser for 70 år siden da han som ung gutt ble utsatt for atombomben, forteller Thelle til musikkorps.no. Turen har vært planlagt i to år.
– Korpset har solgt over 3000 kilometer med dopapir for å finansiere turen, og både musikanter og foreldre har virkelig gjort en innsats. Nærmere halvparten av korpsets 110 medlemmer er med – både musikanter og drillere, avslører hun. Nå er det under en uke til korpset tar av.

– Vi hadde øvingshelg nå i helgen, og jeg tror det er første gang vi har gjennomført marsjøvelse i snøvær, ler hun.
– Nå gleder vi oss virkelig til turen. Det blir forhåpentligvis en flott opplevelse, smiler Thelle.

Vi ønsker god tur!