– Alt i alt syns jeg vi kan være godt fornøyd. Vi følte etter å ha vært på scenen at vi presterte opp mot maks av det vi har gjort på dette repertoaret, og da må vi være fornøyde med resultatet, smiler Pål André Grimstad Worren.

Hele resultatlisten her

Han mente Christiania Blåseensemble slo godt fra seg i sterk konkurranse.
– Vi er jo et lite korps som kjempet mot store besetninger. Både Nederland og Belgia, som slo oss knepent, stilte med svære orkestre, og jeg syns det er fint å tenke på at vi ble det beste korpset med en besetning under 70 mann. Og det syns jeg har en egenverdi fordi det har med musikken vi spiller og hvordan vi velger repertoar, forteller han.
– Jeg ser at vi blant annet slår Tyskland, som etter min mening spilte en kjempefin konsert. Når vi samtidig og ser at det ikke blir sånn at de fire største havner på topp og de fire minste på bånn så får jeg jo tiltro til at dommerne har jobbet godt og ærlig, konkluderer Grimstad Worren.

 

Best når det gjelder – som vanlig…
Vi traff korpsets avgåtte og nåværende ledere like etter at de hadde vært på scenen, og ba om umiddelbare tanker:
– Det er et eller annet med Christiania, om at når det virkelig gjelder så skjerper korpset seg enda et hakk, og det var det som skjedde på scenen i dag, mener Pål André Grimstad Worren.
– Jeg tror vi leverte helt opp mot det optimale av det vi kan, og det er en god følelse.

Maren Kristine Mørck nikker enig:
– Ja, jeg kjenner det spesielt nå. Da vi gikk av scenen var jeg helt tom og følte egentlig ingenting, men etter å ha bearbeidet det litt er jeg full av adrenalin igjen, smiler hun.
– Det er vanskelig å vite hvordan vi ligger an siden vi spilte først, men vi har absolutt prestert maksimalt.

Tidlig start ingen hindring
Til tross for tidlig start klager ikke Christiania Blåseensemble.
– Nei, vi er jo vant til det. Vi har jo spilt først de siste NM’ene, så sånn sett er det ingen ny opplevelse, mener Pål André, før Maren Kristine påpeker:
– Samtidig begynner jo NM først kl. 10.00, så enda en time tidligere var plutselig en del. Men det var veldig god stemning ved frokost i dag tidlig. Og publikummet som var i salen var veldig bra, og heiet med lyst og glede. Vi merket at det var flere nordmenn der, forteller hun.

Les om korpsets forberedelser til EM

Hva er planen for resten av dagen?
– Nå skal vi spise litt mat og slappe av litt, og så høre noen av de andre korpsene, forteller Pål André.