Det har vært en hektisk uke i Harstad Kulturhus med over 70 nye stykker som er spilt inn på fem dager.

– Dette er andre år på rad at det er FMKN som gjør opptakene våre. Etter at de gjorde en glimrende jobb for oss i fjor, var det ikke vanskelig å be om å gjenta prosjektet for oss også i år, sier Thomas Wettergreen i Noteservice.

FMKN gjorde en glimrende jobb i fjor og det var ikke vanskelig å be dem gjenta prosjektet i år.

Fremmer det norske

Noteservice legger en stor innsats i å fremme norske komponister og arrangører både her hjemme og i utlandet. Ikke minst er det musikk for barn og unge som er noen av deres viktigste produksjoner.

– Mye av stoffet er enkle arrangement beregnet for aspirant/juniorkorps og mindre skolekorps. Blant anne spiller de musikk fra filmen «Tre nøtter til Askepott», fra TV-serien «Karsten og Petra», og «Kaptein Sabeltann». Dette er musikk de fleste barn og unge har et forhold til.

Det blir med andre ord mye norsk musikk, komponert og arrangert av kjente navn som Tom Skjellum, Frode Thingnæs, Lars Erik Gudim, Philip Kruse, Idar Torskangerpoll, Haakon Esplo, Elisabeth Vannebo, Øystein S. Heimdal og mange flere.

FMNN spiller inn CD-demo.

FMNN spiller inn CD-demo. Foto: Geir Skjalmar

Norsk originalmusikk

I tillegg til arrangementer av kjent musikk utgir de også i år mye norsk originalmusikk skrevet for skolekorps og beregnet på barn i opplæringsfasen.

Men musikk av høyere vanskelighetsgrad blir det også mye av, beregnet på gode amatører og opp til profesjonelt nivå.

Det er Rune A. Halvorsen som til daglig er paukist i Kringkastingsorkesteret som dirigerer Forsvarets Musikkorps Nord-Norge. Grong Musikkproduksjon står for innspilling/lydteknikk og produksjon.

Vi utgir om lag 100 nye titler i året og distribuerer våre produkter over hele Europa.

Alene i Norge

Norsk Noteservice as er landets eneste musikkforlag med en stor portefølje utgivelser for korps.

– Vi utgir om lag 100 nye titler i året og distribuerer våre produkter over hele Europa. I Norge markedsfører vi direkte mot ca 2500 dirigenter, mens vi i Europa når om lag 20 000 kunder via vårt forhandlernett og våre websider notebutikken.no og musicwebshop.com, sier Wettergreen.

God tilgjengelighet

Lydinnspillingene FMKN gjør distribueres både via CD og streamingtjenester som Spotify og Wimp, samt at de er tilgjengelig på et stort antall websider over hele Europa.