Torstein Aagaard-Nilsen er en allsidig musiker med utdannelse fra Universitetet i Bergen og Bergen Musikkonservatorium. Hans produksjon for korps favner bredt, fra bruksmusikk for skolekorps/amatørkorps til konkurranseverk for de aller beste korpsene i verden, bl.a. pliktnummer til Europamesterskapet for brassband to ganger og flere ganger i NM. Han blir også benyttet som dommer i korpskonkurranser nasjonalt og internasjonalt. I tillegg til sitt arbeid som komponist er han også dirigent, underviser og foreleser.

Under Dirigentuka vil Torstein være tilstede fra mandag til onsdag og holde både analysetimer og workshops. I disse timene kommer han blant annet til å snakke om sine komposisjonsteknikker, i tillegg til å gå grundigere gjennom utvalgte egne komposisjoner. Dette vil være en unik mulighet for kursets deltakere til å få et innblikk i en komponist sitt arbeid og tankegang, rett fra kilden!

Dirigentuka vil i år ha mye av Torstein sin musikk på repertoaret til alle kurs.

Påmeldingen til årets kurs starter allerede 1.februar: Dirigentuka arrangeres i år fra 5.-9.august.

Vi minner også om Maestra. Maestra er et program rettet mot yngre kvinnelige korpsdirigenter. Målet er å etablere flere kvinner som dirigenter for de fremste voksenkorpsene i Norge. Søknadsfristen her er 1. april.

– Er du kvinnelig dirigent, må du søke på Maestra, er oppfordringen fra NMF.