– Utviklingen av korpset gjennom langsiktig jobbing med et krevende stykke er nok det aller viktigste med deltakelse i konkurranse, mener dirigent Jon Terje Svendsen.

– Samtidig ser man tydelig den personlige utviklingen hos hver musikant når de får tid til å øve grundig på hver sin stemme. Men selvfølgelig er det sosiale samværet både på prøver, seminar og i forbindelse med konkurransene også viktig, understreker han.

Voksende korps!

Korpset blomstrer, og ser lyst på fremtiden.
– Korpset har på mange måter klart seg utrolig bra etter pandemien. Ikke bare klarte vi å holde på medlemmene, men vi har fått mange nye og motiverte musikanter, så korpset har faktisk vokst til godt over femti musikanter, smiler Svendsen.

Alt om RM 2023

Dirigenten har allerede begynt å planlegge mesterskap-sesongen:
– Noe av det viktigste er å finne et stykke som passer korpset, både musikalsk og nivåmessig, og at alle gruppene skal ha nok å bryne seg på, mener han.

– Som dirigent prøver jeg å legge opp øvelsene så vi unngår for mye ensidig terping på enkeltgrupper. Jeg starter også med gjennomspillinger av både stykket og lengre partier ganske tidlig, så musikantene skal få en følelse av helheten og hva som foregår rundt dem.

Konkurranse er press

Dirigenten blir stadig imponert over korpset sitt.
– Første gang jeg hadde dem i RM ble jeg nærmest slått i bakken av hvor lydhørt, konsentrert og dynamisk de spilte i en så pressa situasjon som konkurranse faktisk er. Og den opplevelsen har bare blitt forsterka år etter år.

– Hva tror du musikantene gleder seg mest til med konkurransen?

– Det å få fremført konkurransestykket til vill jubel fra en entusiastisk sal er nok en gulrot. Og selvfølgelig deretter reise til Trondheim for en helg med musikk, pizza og lasertag, smiler dirigenten. Julen er snart her, men korpset ser allerede frem til 2023:
– Vi gleder oss til å gyve løs på vårsesongen, med masse spennende musikk og høyt energinivå, avslutter Svendsen.

Vi gleder oss til å høre ABUK på RM neste år!