Også i år vil arrangementet foregå i Kulturkirken Jakob og i Gamle Museet.
– Det er mulig å kjøpe billett i døra. Vi kan garantere uformell og god stemning, og mange publikummere slik som sist, lover Rønnaug Stokke fra Oslo Brassfestival. Hun tror på en enda bedre opplevelse enn sist.
– Mange av korpsene som deltok i fjor kommer igjen. Brassbandene vet nå mer om hvordan det er å spille på begge scenene, og vi forventer høy kvalitet og god underholdning hele helgen.

Nystartet korps fra nord

I tillegg blir det en del nye korps, et av dem er BrassiMo. De er et nystartet korps og har kun spilt konserter i Mo i Rana i tillegg til en konkurranse i Bodø.
– Vi tror profilen til Oslo Brassfestival kommer til å passe oss godt, forteller Eli Margrethe Hemma fra BrassiMo. Ryktet spredde seg fort i fjor.
– Etter fjorårets festival leste vi om festivalen på Facebook. Så hørte vi fra flere musikere og dirigenter at fjorårets festival var skikkelig bra og at dette var noe vi burde dra.

De gleder seg til å få mange musikalske inntrykk.
– Det blir stas å få høre elitedivisjonen. BrassiMo er det eneste brassbandet i Rana, og får sjelden sjansen til å gå på konsert med gode brassband. Og så er vi veldig fornøyd med at vi får spille to konserter når vi først er i Oslo, smiler Hemma. Korpset gleder seg til å teste nivået.
– Men det viktigste er å bruke turen til å få en motivasjonsboost og fortsette å bygge opp et brassband miljø i Nord-Norge, mener hun.

Du kan bli med!
Det nærmer seg fort festival, men Oslofjord Brass ønsker seg fremdeles flere frivillige.
– Vi drømmer om en magisk fredag i Norges flotteste konsertkirke, og en lørdag hvor man noen av landets beste brassband vil underholde. Vi skal skape en unik stemning og opplevelse for alle som kommer og besøker oss denne helgen, smiler Stokke, og påpeker:
– Det fine med Oslo Brassfestival er at du som frivillig får anledning til å høre svært mye god musikk. Det er ingen lukkede dører, så du vil få med deg det meste som skjer – samtidig som du kan gjøre en viktig jobb. Bli med!

Mer info finner du her: http://www.oslobrassfestival.com/frivillige/

Oslo Brassfestival støttes av NMF Øst.