Foredrag med Torstein Aagaard-Nilsen – årets huskomponist

Torstein Aagaard-Nilsen er huskomponist under Dirigentuka 2019 og vil holde flere foredrag og workshops. Torstein er en allsidig musiker med utdannelse fra Universitetet i Bergen og Bergen Musikkonservatorium. Hans produksjon for korps favner bredt, fra bruksmusikk for skolekorps/amatørkorps til konkurranseverk for de aller beste korpsene i verden, bl.a. pliktnummer til Europamesterskapet for Brass Band to ganger og flere ganger i NM. Han blir også benyttet som dommer i korpskonkurranser nasjonalt og internasjonalt. I tillegg til sitt arbeid som komponist er han også dirigent, underviser og foreleser.

KOMPONISTENS PROSESS

Torstein Aagaard-Nilsen

Tirsdag foredrag kl. 13:00-14:00 i LKS
Hvordan den kreative prosessen ser ut, og hvordan den indre energien kanaliseres i en skapende prosess. Det blir først en times felles foredrag og deretter en økt som bygger videre på foredraget.

 

DEN DIRIGERENDE KOMPONIST

Torstein Aagaard-Nilsen

Onsdag foredrag kl. 13:00-14:00 i LKS

Torstein Aagaard-Nilsen ser nærmere på komponisten som dirigent. Er komponisten den ultimate fortolker av egne verk?

 

HVORFOR SKAL NOEN BLI LEDET AV DEG?

Monica Rydland 

Monica Rydland er programdirektør, forsker, foredragsholder og konsulent innenfor ledelse. Hun har en Phd innen strategisk endring fra Institutt for strategi og ledelse ved NHH og innovasjon fra NTNU. I tillegg til dette har hun lang erfaring som korpsmusiker, blant annet fra Eikanger Bjørsvik Musikklag og Bjørsvik Brass.

Torsdag kl. 13:00-14:00 i LKS

Å være dirigent er å være leder. Ledelse handler om å skape resultater gjennom andre. Hva kan vi lære fra ulike perspektiver på ledelse og endring?

I foredraget vil Rydland dra veksler på sin faglige kompetanse innenfor ledelse og endringsfeltet samt sine erfaringer som leder, medarbeider, forsker, konsulent og korpsmusikant.