NM Brass er i god gang, og den ferske musikksjefen fikk æren av å åpne 2. divisjon i dag morges. Han har allerede rukket å få med seg flere gode prestasjoner:
– Det er veldig mye fint. Man får jo nesten en følelse av at ting blir bedre og bedre for hvert år som går, men det er enda tidlig på dagen, smiler han. Han konstaterer i hvert fall at nivået er høyt.

– Korps-Norge er i god gjenge!

I ettermiddag skal eliten i ilden, med pliktnummeret Searching for light, komponert av Stig Nordhagen.
– Det blir veldig spennende å få oppleve. Det er gøy med et norsk verk, for det spilles ikke for mye norsk musikk under NM, hint hint, smiler Eikaas. Han har et godt inntrykk av stykket.
– Nordhagen har jo skrevet flere ting innenfor sjangeren, og igjen treffer han formatet godt. Stykket klarer å treffe en god balanse mellom åpninger for forskjellige tolkning og eget inntrykk, og sjangermessige forventninger fra røsla, tror han.

Les mer om pliktnummeret i programmet

Hvorfor er NM viktig for NMF?
– NM er en stor musikalsk og sosial møteplass. Det er seriøse rammer og korpsene investerer mye tid og ressurser for å delta. Da er det viktig at de opplever at deres hobby blir tatt på alvor, mener musikksjefen.
– De fleste har jo et avslappet forhold til konkurransen, men rammene trigger ofte ekstra skjerpet innsats, og det er en verdi i seg selv. Konkurransen har absolutt en misjon utover resultatlisten.

Det gjenstår å se hva korpsene mener etter premieutdelingen i morgen kveld.