Er ikke ditt korps omtalt? Send en mail til jonas@musikkorps.no

Bjergsted Blåseensemble:
Øver: Søndager 18.30-21.30 på Fakultet for Utøvende Kunstfag
Kontakt: Styreleder Henrik Aarnes tlf. 414 73 887: post@bjergstedblaseensemble.no
Om korpset: Bjergsted Blåseensemble ble stiftet i 2016. Korpset deltar årlig på NM Janitsjar og rykket i 2019 opp i elitedivisjonen. Korpset består av både studenter ved Universitetet i Stavanger, lokale musikere og unge talenter fra regionen.
Nettsted: http://bjergstedblaseensemble.no/

Egersund Brass:
Øver: Mandag fra 19.00-21.10 i festsalen på Bakkebø.
Kontaktperson: Mariann Frostad Hein, mfhein@online.no, tlf. 90510923
Om Korpset: Vi er et brassband som holder til i Egersund. Korpset ble stiftet i 1931 og har pr i dag ca. 20 medlemmer. Men nye medlemmer er alltid velkomne. Korpsets spilleaktiviteter er høst- og vårkonserter, advents- og julespillinger. Vi spiller hvert tredje år på 1.mai (alternerer med to andre korps) og 17.mai hvert år. Vi spiller også for Nordsjørittet i juni.

Egersund Musikkorps:
Øver: Mandag fra 19.00-21.30 på Tonehuset, Fabrikkgaten 4, 4370 Egersund.
Kontaktperson: Hanne Christine Berg, Hannechr.berg@gmail.com. 94886261. Dirigent er Ebbe Sivertsen.
Om Korpset: Vi er et janitsjarkorps, som hver høst deltar på  på JanAm. Arrangerer korpsgalla her i Egersund, og er fast ensemble på oktoberfestival i Egersund. Vi har julekonsert i samarbeid med Egersunds Mandssangforening, og arrangerer også korpsquizz  i Egersund. Vi har også et eget sommerorkester som åpner visefestivalen og som har diverse oppdrag på sommeren. I tillegg har korpset også en kvintett bestående av 5 damer, alle tilhørende Egersund Musikkorps: Quinds. De spiller på diverse oppdrag og har kirkekonserter, blant annet.

Gjesdal Brass Band
Øver: Onsdager 19:30-22:00 i storsalen på Veveriet, Ålgård
Kontaktpersoner: Geir Espeland, leder, ge@maskinering-sveiseservice.no.
Dirigent er Jonas Skartveit Rogne.
Om Korpset: Vi er et aktivt brassband som søker kvalitet i alt vi gjør, både musikalsk og sosialt. Vi deltar i Siddis og NM, samt spiller jule- og sommmerkonserter og andre spilleoppdrag/konserter. Hvert år arrangerer vi en samling for Jærens unge brasstalenter gjennom samlingen JUBB (Jæren Ungdomsbrassband).

Haugesund Janitsjarorkester
Øver: Mandager 19.00 til 21.45 på Skåredalen skole i Haugesund (lille gymnastikksal i underetasjen). Dirigent er Martin Kinn.
Kontakt: Hilde-Marie Queseth:hilde.marie.queseth@haugnett.no
Om Korpset:
Vi er omtrent 60 spillende medlemmer, og nye medlemmer, med og uten instrumenter er alltid velkommen!
Korpset balanserer aktiviteten godt gjennom året slik at alle skal kunne ta del i alt, med et felles mål; Å ha det gøy sammen og å produsere flott musikk. Vi deltar årlig på konkurranser som Jan-Am på høsten og selvsagt vårens vakreste eventyr; NM i janitsjar.

Havtonar
Øver: Mandager på Kulturhuset i Åkrehamn fra kl. 19:30-21:30.
Kontakperson og dirigent er Kristine Kalstø tlf. 980 65 188.
Om korpset: Vi deltar hver år på julekonsert i Åkra Kirke, samt glade maidager på Åkra. Har også årlig kafékonsert sammen med skolekorps i nærheten. Starter også opp aspirantkurs for voksne. Se https://www.facebook.com/havtonar/ for nærmere info om dette.

Hinna Brass
Øver: Onsdager 19.30 til 22.00 på Jåtten Skole i Stavanger. Dirigent er Roy Holtan.
Kontakt:Marit Døvle, tlf48114289, mail: styret@hinna-brass.no
Om Korpset:
Vi er et brasskorps med ca. 30 medlemmer som bruker musikken til påfyll av energi og liker å spille for å ha det kjekt sammen med likesinnede. Aktivitetsnivået er ca 2 konserter hvert halvår, samt 17. mai. Høydepunktet hver høst er Tapas Brass, en kombinert konsert og fest vi arrangerer.
Vi ønsker nye medlemmer velkomne!
Nett: www.hinna-brass.no, https://www.facebook.com/hinnabrass/

IMI Brass
Øver: Tirsdager 19:00-21:45 i underetasjen i IMI-kirken på Tjensvoll
Kontaktperson: Stine Tjørhom Frick, tlf 952 17 040, imibrass@gmail.com, www.imibrass.no
Faste spilleoppdrag: Vi er et brassband med stor spilleglede på tvers av et stort aldersspenn. Vi  deltar på Siddis i 4. divisjon og NM i 4. divisjon, samt noen konserter inne og ute, kirkespillinger og noen andre aktiviteter i løpet av året. Vi er et korps som alltid ønsker nye medlemmer velkommen, så ta gjerne kontakt.

Jernbanens Musikkorps
Øver: Onsdager kl. 19:00 – 21:30 på Eiganes Skole i Stavanger
Kontaktperson:
Line Geheb, tlf. 95240580, line.geheb@gmail.com
Om Korpset:
Korpset har janitsjarbesetning med ca 50 spillende medlemmer fra 18 til 76 år.  Vi var opprinnelig et korps for ansatte ved jernbanen, mens ingen av medlemmene har tilknytning til jernbanen i dag. Vi er et aktivt korps med et godt musikalsk nivå og fint sosialt samhold. I høst står bl.a. deltakelse i underholdningskonserten JanAm samt vår tradisjonsrike julekonsert på programmet. Vi ønsker oss særlig nye medlemmer som spiller klarinett eller horn, men andre er også velkomne!

Klepp Hornmusikk
Øver: Torsdager kl. 19:30 – 22:00 på Klepp Ungdomsskule. Dirigent Arild Mjaaland.
Kontakt:
post@klepp-hornmusikk.com 
Nett: http://klepp-hornmusikk.com og https://www.facebook.com/klepphornmusikk/
Om Korpset:
Klepp Hornmusikk har janitsjarbesetning og har rundt 50 medlemmer fra 15 år og oppover. Vi holder et godt musikalsk nivå og gir utfordringer tilpasset medlemmenes ferdigheter. Korpset deltar ikke i konkurranser, men bestreber seg på å spille musikk som både vi og publikum trives med. Hvert år arrangerer vi nyttårskonserter sammen med kjente artister og musikere, med nærmere 1000 i publikum totalt. Ellers arrangerer vi også temakonserter vår og høst, ofte i samarbeid med flinke musikkelever fra Vågen videregående skole. Vi har et godt sosialt miljø i korpset.
Alle instrumentgrupper er velkomne, men vi trenger spesielt lys treblås.

Kopervik Musikkorps
Øver: Mandager kl. 19:00 – 21:00 på «Gamleskolen» i Kopervik
Kontaktperson: Mariann Nilsen, tlf. 913 89 751, marinil@online.no

Faste spilleoppdrag: Frelsesarmeens Blomsterfest, spiller Julen inn i kirken, 17.mai, evt. konsert/oppdrag på våren. Blir ofte brukt ved åpning av større veiprosjekter, flyplass osv. Hos oss er det ikke mye stress, men mye moro. Ønsker alle potensielle spillere velkommen til oss på alle stemmer.

Kvadrat musikkorps
Øver: Mandager 20:00 – 22:00 på Varatun gård, Sandnes.
Kontakt: Ingjerd Lapin, mob: 95746997 ingjerd.lapin@sandnes.kommune.no
Om korpset: Kvadrat Musikkorps er ikke et bedriftskorps for ansatte på Kvadrat. Nye musikanter er hjertelig velkomne. Vi deltar på tradisjonelle konserter og arrangementer i vårt nærmiljø og reiser på turer sammen.

Moi Musikkorps
Øver: Mandag 19:00-21:30 på Lundetun, Moi, Lund Kommune.
Kontaktperson og leder: Eivind M. Sætre – eivindms74@gmail.com, 47874441. Dirigent er Astri S. Hamre.
Om korpset: Vi er et av distriktets og også landets eldste korps, stiftet i 1898. Vi var også lenge et av få gjenværende musikkorps med fanfare-besetning, men er i dag (med ett veteranuntak) et rent brasskorps på over 30 musikanter i aldersgruppen 19 til 84.
Moi Musikkorps samarbeider årlig om augusts store matfestival i Dalane, Aurefestivalen. Vi har  faste konserter og opptredener året rundt, ofte med temabaserte konserter og både uventede og kjente samarbeidspartnere. Korpset har en sterk økonomi som kommer medlemmene til gode på vekselvis seminarer som turer utenlands. De siste årene har vi samarbeidet og opptrådd sammen med lokale korps i land som Irland og Island.

Musikkorpset Gjallarhorn
Øvingstid/sted:
Hver onsdag kl 19-22 på Teknikken, Stavanger
Kontakt: Eirik Lund, mob 93042292, musikkorpset.gjallarhorn@gmail.com
Om korpset: Brass band som konkurrerer i 1.divisjon og som har et generelt høyt aktivitetsnivå og en meget stabil medlemsmasse gjennom sesongen. Et høyt ambisjonsnivå kombinert med musikalsk fokus og sosial trivsel er viktige faktorer for korpsets driv og utvikling.

Musikkorpset Heimdal
Øver: Tirsdager 19:30 -22:00 på Bleikemyr Bydelshus i Haugesund.
Kontaktperson: Dag Engedal, tlf 9320 6224, dag.engedal@uptime.no
Om korpset: Korpset er et brass band med medlemmer fra 16 år og oppover. Vi deltar årlig i Siddis Brass i 4.divisjon og er et aktivt korps med jevnlige spille-oppdrag gjennom hele sesongen. Mange av spilleoppdragene er for ensemble spilling hvor vi skifter på hvem som blir med alt etter hvordan det passer for medlemmene. Vi har en inspirerende og dyktig dirigent som gjør øvelsene positive og lærerike. Vi ønsker nye medlemmer hjertelig velkommen og personlig valg av instrument og stemmer blir tatt meget hensyn til.

Randaberg Musikkorps
Øver: Mandager 19:00 – 22:00 på Varen Randaberg Kulturscene.
Kontakt: Dirigent Pål Austnes-Underhaug, epost: pma@tubaplayer.com. Leder Signe Gevik, epost: randaberg.musikkorps@gmail.com. Nett: randabergmusikkorps.no
Om korpset: Brass Band med lokal tilknytning til Randaberg. Vi deltar i Siddis Brass og NM, i tillegg til flere årlige spillinger og konserter i nærområdet. Korpset har musikanter i alle aldre, og fokuserer på å bygge et godt miljø for alle, basert på trivsel, spilleglede og samhold.

Riska Brass Band
Øver:
Mandager 19:30-22:00 i Hommersåk
Kontakt: Terje Risa, tlf 98296886. e-post terje.risa@lyse.net
Om korpset: Brass band som har et variert repertoar gjennom sesongen. Spiller på konserter, reiser på turer og deltar i 4. divisjon når vi er med i konkurranser.

Skeie Brass
Øver: Tirsdager 19:30-22:00 på Skeie skole (gymsalen), Hundvåg
Kontakt: Rune I.Hauge, tlf. 411 02 511. Mail: skeie.brass@live.no Nett:https://www.facebook.com/SkeieBrass
Om korpset: Medlemmer i alderen ca 20 – 60 år. Deltar i Siddis Brass 3./4.divisjon, NM Brass 5. divisjon,Whit Friday  pluss noen årlige konserter og aktiviteter. Dirigent: Nigel Fielding

Skeiene Janitsjar
Øver: For tiden i gymsalen til Langgata Barnehage, Langgata 74 i Sandnes, onsdager 18:30-21:00.
Leder og kontakt: Leder Knud J. Bakke, leder@skeiene-janitsjar.no. Dirigent RAsmus Reed, dirigent@skeiene-janitsjar.no.
Om Korpset: Vi er et veterankorps som består av 34 ungdommelige musikere + dirigent i en alder fra ca 50 til 81 år. Vi spiller meget variert musikk, har musikken som terapi og deltar ikke på seminarer og konkurranser. Høsten 2014 fikk vi for første gang med oss damer. Vi er alltid interessert i nye aspiranter av begge kjønn.

Sola Brass Band
Øver: Onsdager kl. 1900 – 2200 i Tananger kulturstasjon (rett v/Tananger kirke)
Kontaktperson: Annika Skretting, tlf 91118660. E-post: musikkomite@solabrassband.no, leder@solabrassband.no. Internett: www.solabrassband.no / Facebook: https://www.facebook.com/solabrassband
Om Korpset: Sola Brass Band er som navnet tilsier et brassband, og har som målsetting om å etablere seg blant de beste brassbandene i Norge. Pr dato spiller korpset i 1. divisjon, noe som også gjenspeiles i korpsets aktivitetsplan, dvs. det er et relativt høyt aktivitetsnivå.

Stangaland Brass
Øver: Torsdager fra 19.00-22.00 på Eide Skole i Kopervik
Kontaktperson: Morten Vaksdal. Korpssjefbrassen@gmail.com 92882072
Om korpset: Deltar på  Siddis Brass, NM pluss mange andre lokale konserter. Dirigert av Kristian Thulin

Stavanger Brass Band
Øver: Tirsdager  19-22 på Teknikken, Stavanger.
Kontakt: Musikkutvalget Stavanger Brass Band mu@stavanger-brassband.no
Om korpset: Brass band i Norgestoppen og arrangør av Siddis Brass.

Stavanger Janitsjar

Øvelse: Tirsdager 19.00 – 21.30 på Kristianlyst skole, Skolevollen 17, 4017 Stavanger.

Kontakt: Heidi Olsen 90940349, e-post: stavangerjanitsjar@gmail.comwww.stavangerjanitsjar.no

Om korpset: Janitsjarkorps som deltar i JanAm underholdningskonkurranse. Korpset deltar på konserter, reiser på korpsturer og tar spilleoppdrag både som helt korps eller som grupper.

Stavanger Kommunes Korps
Øver: Tirsdager 19:30-22:00 i Olav Kyrres gt. 23, Stavanger
Kontakt: Mail dirigent Morten Øvrebekk, dirigent@skkorps.no Nettside: www.skkorps.no
Om korpset: Brassband som konkurrerer i 3./4. divisjon, og som ellers har en aktiv sesong med ulike typer konserter og arrangement.

Stavanger Musikkorps av 1919
Dirigent:
Guro Ansteensen Haugli
Øver: Tirsdager kl. 19-22 i den tidligere kulturskolen i Bjergsted
Kontakt: Besetningsansvarlig Henning Haaland, tlf. 400 70 883, besetning@smk1919.no
Om korpset: Et janitsjarkorps som deltar i NM 1. divisjon og som har jevnlige konserter/spilleoppdrag i løpet av sesongen. Vi ønsker nye medlemmer i alle instrumentgrupper hjertelig velkommen.

Sverre Sigurdson Musikkorps
Øver: Mandager 19:15-21:45 på Vågen VGS i Sandnes.
Kontakt: leder@sverre.sigurdson.no Nettside: www.sverre-sigurdson.no / www.facebook.com/sverresigurdsonmusikkorps
Om korpset: Sverre Sigurdson Musikkorps ble startet i 1895 og regnes som et av landets eldste musikkorps.
Vi deltar i JanAm, og spiller flere konserter hvert år. Utenlandsturer synes vi også er moro. Vi har janitsjarbesetning og alle instrumentgrupper ønskes velkommen til oss.

Tysvær Brass
Øver: Tirsdager 18:45-22:00 på Førre skole. Dirigent er Martin Kinn.
Kontakt: tysverbrass@gmail.com eller tore.gard@haugnett.no.
Om korpset: Vi er en lystig gjeng på ca 25 medlemmer fra 15 år og oppover som spiller sammen. Som navnet tilsier så har vi tilhørighet til Tysvær kommune, men vi rekrutterer fra alle kommunene på Haugalandet. Vi deltar fast på Siddis og NM for brassband. I tillegg har vi ande faste spilleoppdrag og konserter i nærmiljøet. Vi er alltid på utkikk etter nye medlemmer som kan være med å løfte korpset frem mot store musikalske og sosiale høydepunkt fremover.
Kom innom og bli med da!