I Larvik var det 30 korps som deltok i tre divisjoner. Hele 13 av dem stilte i 1. divisjon, og da dommerne hadde gjort seg ferdig, sto Midtun igjen som vinner med 97 poeng, to poeng foran Voksen skoles musikkorps. Fjorårsvinner Nylund skolekorps fra Stavanger ble nummer tre med 94 poeng.

Ingebjørg Vilhelmsen var en av to dommere og skrev blant annet følgende i sin dommerkommentar: «Dere spiller totalt sett rytmisk og teknisk overbevisende, med moden klang og musisering.
Kjempesmart valg av stykke (Purgatorio), dette kler dere utrolig godt.»

I Stavanger ble det ikke overaskende en ny NM-tittel til Smørås skolemusikk. Korpset er både regjerende norgesmester og europamester og vant med 96 poeng. Og som i fjor ble Ytrebygda skolekorps fra samme bydel nr to. Korpset fikk 95 poeng, mens Tertnes skoles musikkorps ble nummer tre med 93 poeng.

Bjørn Breistein skrev følgende kommentar til Smørås sin opptreden: «Tusen takk for en flott framførelse! Imponerende maling av musikalske bilder fra begynnelse til slutt. Balansen kan noen få steder bli enda klarere og den suverene klangkvaliteten dere har er kun noen få plasser litt ute av fokus. Bravo, takk og lykke til videre!» Hans meddommer Haldis Bårdsen fulgte opp med: «Hører vi et skolekorps eller et voksenkorps? Det er en endeløs rekke av sterke prestasjoner både i tutti, gruppevis og solistisk. Takk for konserten, gratulerer og på gjenhør!»

Andredivisjon

Også i 2. divisjon var vinnerne fra Hordaland. Skodvin Skulemusikk tok seieren blant brassbandene, mens Samnanger Skulemusikklag tok seieren for janitsjarkorpsene. Korpset fikk 96 poeng og fikk følgende kommentar fra dommer Maria Molund: «Generelt så imponerer dere virkelig. Jeg hører at dirigent virkelig pusher dere til det ytterste, dere har så mye fin basic på plass, men også alt det spennende som gjør musikken levende. Dere har kanskje litt liten besetning, men det var sjelden jeg satt og tenkte at jeg savnet noe. Intonasjon kan alltid perfeksjoneres enda mer, men der er dere allerede kommet langt, og jeg hører jo at dere jobber godt med dette. Bravo korps og bravo dirigent!!

Skodvin Skulemusikk fikk hele 97 poeng og vant for fjered år på rad. Jens T. Larsen skrev i sin oppsummering dette om Skodvin sin innsats: «Skodvin Skulemusikk er et supert korps. Det er alltid noe som kan sies om ting som kan bli bedre. Men på en dag som denne, og med denne fremførelsen, så kan vi bare glede oss over alt det flotte dere leverte. Gratulerer!»

Tredjedivisjon

Tredjedivisjon ble vunnet av henholdsvis Varden skoles musikkorps fra Bergen og Knarvik Skulekorps rett nord for samme by. Sistnevnte korps fikk følgende attest fra Tormod Flaten: «Veldig mye gledelig her! Det basale er i stor grad i orden. Blåsing, lytting, artikulasjon, stil, rytmikk og samspill. Fortsett den gode jobbingen, så blir dette riktig bra. Gratulerer og lykke til videre!»

Jostein Haug Netland var en av dommerne i Larvik og hadde følgende å si om Varden sin prestasjon: «Takk for en flott konsert i dag, det var virkelig moro å høre på! Om man skulle trukket frem noe å jobbe med så er det å beholde samme flyt på musikken i rolige partier og gjerne overdrive dynamikken enda mer. Litt mer fokus på luftbruk i lange linjer tror jeg vil løfte dere enda et hakk! Men som sagt, en veldig bra prestasjon i dag, bravo!»

Lavik vant 4. divisjon

I Stavanger var det fire divisjoner og Lavik Skulemusikk var best av de fem korpsene i denne divisjonen. Bjørn Breistein var også med og dømme denne divisjonen og hadde følgende kommentar til korpset ved fergeleiet i Sunnfjord: «Tusen takk for en flott konsert! En herlig gjeng med mye spilleglede! Dere jobber virkelig godt, særlig imponert over god klang og fin intonasjon. Når intonasjon er jevnt over så bra, legger man også merke til når den svikter litt. Særlig når det er svakt: Enda mer fokus på luft og støtte. Dere er også gode på å artikulere!»

Resultatliste NM skolekorps brass 2024
Resultatliste NM skolekorps janitsjar 2024