Bjergsted Brass Festival er en inspirasjonsuke for messingblåsere på alle nivåer. Den avholdes i Bjergsted kulturpark hver høst i uke 38 i Universitetet i Stavanger sine lokaler i Bjergstedparken. Arrangementet er et samarbeidsprosjekt mellom Fakultet for utøvende kunstfag på UiS, NMF Rogaland, Stavanger Kulturskole, Stavanger Symfoniorkester, Stavanger katedralskole sin musikklinje, Vågen videregående skole sin musikklinje og den ideelle organisasjonen Bjergsted trombonelaug.

Til brassfestivalen hentes det inn internasjonale toppartister som kan inspirere, motivere og dele av sin rikholdige kunnskap med alle kursdeltagerne.
Fredag 23. september til søndag 25. september 2022 arrangeres et todelt weekendkurs. Den ene delen av kurset retter seg spesielt mot skole- og voksenkorpsmusikanter, musikklinjeelever og unge talenter.
Nedre aldersgrense er satt til 15 år.

I løpet av helgen blir det en blanding av masterclass, gruppeundervisning og ulike inspirasjonskonserter med årets lærere, samt avslutningskonsert der ulike ensembler fra kurset spiller sammen med gjesteartistene.

Mer informasjon om kurset og alle lærere: https://www.uis.no/nb/bjergstedbrassfestival#/
Lenke direkte til påmelding finner du her: Lenke til påmelding.
Spiller du valthorn, meld deg på her: Lenke til påmelding for valthornister

Lærere med særskilt korpstilknytning er:

Grethe Tonheim, trombone

En av de fremste norske messingpedagogene. Grethe er ansatt som lærer ved Manger folkehøgskole og Grieg-akademiet og ellers en attraktiv frilanser. Grethe vil primært bidra som leder for musikklinjenes messingensemble, lede ensemble fra Unge Talenter, Bjergsted, ha mesterklasser på Universitetet i Stavganger  og vil ellers være hovedansvarlig for del 2 av weekendkurset som retter seg mot de unge talentene og det frivillige musikkliv.

Per Illguth, eufonium

Per er en av Norges fremste eufoniumsolister og pedagoger. Han er blant annet ansatt som lærer ved Stavanger Kulturskole og på Universitetet i Stavanger, og er ellers en veldig aktiv korpsdirigent. Per vil primært delta som gjestelærer på del 2 av weekend seminarene.

Clare Farr, basstrombone:

Basstrombonist i Kringkastingsorkesteret og fast medlem i norsk tromboneensemble. I tillegg er Clare aktiv som pedagog, kammermusiker og solist. I 2022 lanserer plateselskapet LAWO en solo cd med Clare Farr som solist i samspill med Inger Lise Ulsrud på orgel og Norsk Tromboneensemble.  Plateslipp av solo – cd kan det være vil foregå under Bjergsted Brass Festival 2022. Hun har også en sterk korpsbakgrunn fra sin oppvekst i Stavangerområdet, er en av kreftene bak oppstarten av Oslo Brass Band, og er mye benyttet som dommer i korpskonkurranser.