– Jeg gleder meg enormt! Å få jobbe med disse motiverte og talentfulle unge musikantene er et virkelig privilegium, og det blir spennende å få jobbe med forskjellige musikalske temaer og fantastiske samarbeidspartnere det neste året, forteller dirigent Tanja. Det blir mange høydepunkter, og hun ramser opp:
– Å få besøk av Ole Edvard Antonsen for å jobbe med korpset. Å møte andre musikanter på regionkorpssamlingen på Hamar. Dette blir gøy!

Erfaringer skal gjøre RØST bedre

Forrige sesong tok RØST til Sandvika, Bøler kirke, Sarpsborg Scene og Kronhuset i Gøteborg.
– Vi lærte veldig mye av den sesongen, både korpset og jeg. Jeg bøyer meg i støvet for hva det korpset skapte, og spesielt konsertmester Nora Huth. Hun lærte meg masse om forventninger og musikalske ønsker fra unge musikanter med store ambisjoner, forteller Tanja. Årets korps vil nyte godt av erfaringene.
– Vi er forberedt på hva vi kan forvente av musikantene i regionkorpset, og har lagt opp både program og øvingsplan slik at det musikalske resultatet blir så godt som mulig, avslører hun.

Trangt nåløye – høyt nivå

Etter flere runder med prøvespill, både før sommeren og under NMFs sommerkurs, er besetningen klar. Noter er allerede sendt ut, og Tanja gleder seg til samlingen!
– Jeg har høye forventninger til dette korpset. Prøvespillene viste at musikantene, både de som ble tatt opp og de som ikke kom gjennom nåløyet denne gang, holdt et kjempesolid nivå. I tillegg var både motivasjonen og arbeidsiveren stor, så jeg gleder meg til å skape musikk med denne gjengen, smiler hun.

– Hva ønsker du at RØST skal gi disse musikantene?
– Jeg håper vi får mange inspirerende øyeblikk sammen. Det er i mine øyne noe av det viktigste for RØST – å gi disse talentene mulighet til å skape inspirerende opplevelser sammen med likesinnede, og målet mitt er å lage et miljø som kan motivere til dette, forklarer hun. Å bygge gruppen blir hennes hovedmålsetning.
– Vi skal skape et kammerorkester som lytter til hverandre, som puster sammen, som skaper musikalsk flyt og som sammen skaper fantastiske konsertøyeblikk sammen.

Konsert på Ridehuset

Første konsert med RØST blir 18. september kl. 17:00 i Ridehuset i Oslo.
Temaet er «RØST blows», og i forkant av konserten inviterer vi skolekorpsmusikanter, skolekorpsdirigenter og ledere til en «RØST Intro talk» i Ridehuset.

– Hva er intensjonen med denne praten?
– Målet er å gi konsertpublikummet en bredere forbindelse med RØST og musikken vi spiller, slik at konsertopplevelsen blir større, forklarer Tanja.
– I tillegg til en kort introduksjon av korpset vil vi presentere noen arbeidsmetoder og kikke på konsertrepertoaret. Håpet er at det vil være interessant for både skolemusikanter og dirigenter å få et innblikk i RØST annet enn gjennom på scenen, avslutter hun.

«RØST Intro talk» starter 16:15, på Ridehuset, og er selvfølgelig gratis. Velkommen!

RØST på Facebook

Tanja i aksjon framfor korpset.

Tanja i aksjon framfor korpset. Foto: Anette Haugen