Christian Ehwald er til daglig professor i dirigering ved Hochschule für Musik, Hanns Eisler, Berlin. Han har studert under Arvid og Mariss Jansons og er en ettertraktet dirigent både i og utenfor Europa, og har blant annet vært gjestedirigent i Berliner Philharmoniker, Staatskappelle Dresden og St.Petersburg Filharmoniske orkester fram til 1998. Ehwald er i dag kunstnerisk leder og sjefsdirigent for Shenzhen Symphony Orchestra i Kina. Han ble utnevnt som professor ved Hanns Eisler i 2002 og er en ettertraktet dirigentlærer.

Mesterklassen med Stavanger Symfoniorkester går over tre dager og inkluderer en dags forberedende øvelse med pianist og to dager med mesterklasse med Stavanger Symfoniorkester. Kurset foregår i Fartein Valen i Stavanger konserthus. Åtte forhåndsutvalgte dirigenter får dirigere orkesteret.

Repertoaret for årets kurs er:
P. Tchaikovsky: Symfoni nr. 5 op. 64
R. Schumann: Manfred-overtyre op. 115
W. A. Mozart: Overtyre til Tryllefløyten K.620

Søk på kurset allerede i dag! For å søke må du fylle ut påmeldingsskjemaet og sende CV og video av deg selv som dirigerer til guro@musikkorps.no innen 1. mai. Søkere vil få svar på sin søknad snarlig etter 1.mai.

Søknadsfrist er 1.mai.

Gå inn på Dirigentukas nettisider og meld deg på: https://musikkorps.no/dirigentuka/