Korpset har hatt en pause fra mesterskaps-miljøet.
– Korpset har deltatt tidligere, men det er altså nokså lenge siden. Ingen av dagens musikanter i Jeløy Musikkorps har tidligere deltatt i distriktmesterskapene i NMF Øst, forteller Tonje Bay-Eriksson, som leder korpset.

Er korpset ditt meldt på Distriktmesterskapet?

Så hvorfor delta i år?
– Vi vet jo at det gjør noe med samholdet, det å sette seg noen mål. Så kommer erfaringen av å jobbe mot disse, og på den måten oppnå noe sammen. Det er veien til konkurransen som er det viktigste for oss, det å bruke den som et delmål for å bli bedre og ta oss tid til å gå litt grundigere inn i tingene, tror korpslederen. Hun mener deltagelsen skjerper korpset.

– Vissheten om at konkurransedagen nærmer seg får korpset til å strekke seg litt lenger, øve litt ekstra og ikke minst skjerper man seg litt ekstra akkurat på konkurransedagen. Det er bra å kjenne litt på nervene – for så å prestere noe sammen, mener hun.

Gøy å gjøre noe annerledes

Korpset tar seg god tid til å jobbe med konkurranse-repertoaret.
– Vi tar med oss konkurransestykket over lengre tid og øver på det innimellom. I tillegg har vi lagt inn noen ekstra seminarer i løpet av året. For oss er det viktig at vi ikke bare ni-øver en stund før konkurransen, for det blir kjedelig for musikantene, påpeker Bay-Eriksson.

– Vi har et relativt ungt korps og må ta hensyn det det under innøving, men musikantene gleder seg til å reise bort sammen og gjøre noe annerledes enn det vi har gjort tidligere år.

Les om hvordan den regjerende regionmesteren forbereder seg

Mesterskap som rekruttering

Korpset bruker neste års distriktmesterskap som en forberedelse for å delta i NM senere på året.

– Det er fint å skaffe seg litt konkurranseerfaring før vi skal til Bergen og delta på Landsfestivalen i juni/juli der. Vi håper at det å delta på denne turen skal gi oss en morsom opplevelse før vi ta en lengre sommerferie, slik at musikantene husker hvor gøy vi hadde det og kommer tilbake oppstart til høsten, avslutter lederen.

Vi ønsker Jeløy Musikkorps lykke til med forberedelsene!