Her har nemlig musikanter fra Finnsnes Skolemusikkorps, Bardufoss skolekorps, Karlstad musikkorps, Gibostad musikkforenings juniorkorps og Sørreisa Skolekorps vært samlet i Sørreisa helgen 1. og 2. februar. Over 70 musikanter deltok og det ble arrangert badedisko, musikk og lek i gymsalen, brettspill i sene nattetimer og masse, masse korpskos hele helga.

Det ble lagt opp til fellesøvinger, gruppeprøver, aspirantopplegg, samspill, musikklek og dans. Repertoaret bestod av stykker, alt fra det de eldste kunne strekke seg etter, til tilpasset opplegg for de små, og ikke minst fellesnummer og hjelp fra de voksne. Det har etter hvert blitt en fin tradisjon (femte året de møtes), som også har utviklet seg videre. For Kirsti Karlstad Vaeng i Sørreisa Skolekorps som i år ledet hele prosjektet fra muskalsk side, har dette blitt en flott og viktig tradisjon!
«Dette samarbeidet mellom korpsene i Midt-Troms synes vi i Sørreisa er veldig viktig. Hver av korpsene er ikke så stort alene, og det er jo kjempegøy å spille i et digert korps. Og når vi har møttes en slik helg flere år på rad nå på rullering hos hvert korps, føler vi at vi treffer igjen gamle venner. Og de ferske musikantene får erfare at det rundt om er enda flere, både barn og voksne, som spiller i korps enn de kanskje trodde. Det er også veldig fruktbart for oss dirigenter og møtes omkring dette samarbeidet», forteller hun.

det er jo kjempegøy å spille i et digert korps!


I tillegg til Vaeng hjalp dirigentene fra de andre deltagerkorpsene: Berit Bottolfsen (Bardufoss), Line Magnussen (Finnsnes og Gibostad) og Laila Karlstad (Karlstad) til. I tillegg var Roy Hansen som til daglig dirigerer i Balsfjorden leid inn for å lede en gruppe med de eldste ungdommene.
«Hver enkelt musikant må lære sin stemme på kort tid i en slik helg, men det å sitte mellom mange andre i ulike aldre og på ulikt nivå er god læring og en opplevelse. Fra at det nesten ikke henger sammen det man starter med lørdag morgen, til å jobbe det fram og få det til å høres riktig flott ut på avslutningskonserten søndag, er gøy for både musikanter og dirigent», forteller Kirsti.
«Vi er veldig glad for at vi bestemte oss for å nivådele i 3 denne gangen. Vi ønsket å gi en ekstra piff til de som er på et høyere nivå, de sitter ofte med korpset sitt og føler at de skulle hatt litt mere utfordring. Det å få lov til å jobbe fram noe på litt kortere tid enn det er mulig i det korpset man spiller i til vanlig hvor alle har ulikt nivå, tror jeg er skjerpende. Alle måtte være skikkelig påkobla siden denne gruppa bare fikk fellesøvinger, og ingen gruppeprøver», fortsetter hun.

Det hele endte med en konsert der alt som ble jobbet med ble vist frem, og tøffe aspiranter og juniorer dansa til og med på konserten. Man kan vel trygt si at engasjementet syntes på utsiden av alle deltagere og at man i slike helger knytter vennskap for livet!

Engasjement, sosialt og ikke minst utvikling og det å se hvor viktig og morro korps er, gjenspeiler seg hos de andre dirigentene som også hadde en kjempebra helg! «Det er så viktig med påfyll og man skal aldri undervurdere en stor porsjon god mat, latter og fellesskap!» samstemmer de.

man skal aldri undervurdere en stor porsjon god mat, latter og fellesskap

Neste år er kastes ballen videre til Bardufoss!