Skedsmo Skolemusikk har tidligere slitt med rekrutteringen.
– I fjor fikk vi 5 aspiranter, og følte vi var på randen av vår eksistens, minnes musikant Eirik Møller Kampen. Korpset tok grep.
– I år ba vi hele korpset fri fra skolen en hel dag, leide buss og kjørte rundt på alle barneskolene som korpset sokner til. På minikonsertene hadde vi et variert repertoar som bl.a. inkluderte en marsj og to konsertstykker, for å vise at korps ikke bare var marsjering på 17.mai, forteller han.

Eirik er en av de som prøvespilte for RØST og ble tatt opp

Forsøket var en suksess:
– I skrivende stund er vi 29 i hovedkorpset, men får opp 4 juniorer til høsten og blir dermed 33 spillende musikanter. I år fikk vi 20 aspiranter, og responsen fra foreldrene har vært enorm, smiler Eirik.

Synlighet er rekruttering

Også Hosle Skolekorps har hatt suksess med rekrutteringen i vår, med hele 38 rekrutter!
– Vi har jobbet langsiktig med rekruttering. Vært synlige i nærmiljøet, spilt på juleavslutninger på både Hosle og Bekkestua skoler. Og vi har deltatt i musikkundervisningen på Bekkestua skole denne våren, forteller styreleder Kjersti Tubaas til lokalavisa Asker&Bærum Budstikke.

Tidligere har vi skrevet om en positiv krise i Oslo

Hun forteller at de også har forsøkt å fjerne noen myter om korps.
– Vi fikk laget brosjyren «Hjelp, barnet mitt vil begynne i korpset …», som vi har delt ut til foreldre ved Hosle og Bekkestua skoler. For ungene vil begynne i korps, det er foreldrene som sier nei. Mange fordi de ikke synes det er kult nok at barnet deres spiller i korps, at det er bedre med idrett. Og så argumenterer de med at det er arbeidskrevende å ha barn i korps som en unnskyldning. Men det er ikke noe mer arbeidskrevende i korps enn i idrettslag, sier Tubaas.

Les hele reportasjen her

Faksimile: Asker&Bærum Budstikke juni 2016

Faksimile: Asker&Bærum Budstikke juni 2016