– Vi stiller med åtte jenter som skal konkurrere både som tropp og med seks solo-nummer, forteller Janne Sølvi Weseth. Drillmoren avslører at jentene gleder seg til helgen!

– Det viktigste for jentene er å ha det gøy, men de har også et mål om å komme høyt på resultatlisten og kvalifisere seg til NM. De liker også dommerkommentarene slik at de får vite hva de skal øve mer på, forteller hun.

Kongsgårdsmoen skolekorps sin drilltropp, som fyller førti år, består av 4 drillere i hoveddrillen, 7 i aspirantdrillen og 13 rekrutter som startet høsten 2018. Til helgen stiller de vel forberedt:

– Jentene trener to ganger i uken, men de har også hatt flere helgetreninger i oppkjøringen til konkurranse-sesongen, forteller Weseth. Hun avslører at troppen er på utkikk etter instruktør:

– Jentene i hoveddrillen har kun hatt trener i enkelte helgene så det har vært mye egentrening på dem. Så si gjerne fra om du kjenner noen som har lyst til å trene denne flotte gjengen, smiler hun. (Du kan kontakte Kongsgårdsmoen her)

Nå er det bare dager igjen til ØM Drill er i gang.

– Hva gleder gjengen seg mest til?
– Jentene gleder seg å møte andre drillere og vise frem det de har trent på. Og så er det gøy å reise på tur sammen for da blir vi bedre kjent innad i troppen også, mener Janne Sølvi Weseth.

Vi ønsker lykke til med de siste forberedelsene!