NMF sin nye nasjonale produsent er Ingebjørg Eide. Hun har spilt i Eikanger-Bjørsvik Musikklag siden 2006, og er nå klar for å oppleve og utvikle den norske korpsbevegelsen fra en mer administrativ side. Da hun fikk spørsmålet om hvorfor hun søkte på stillingen var svaret enkelt.

– Det virker som en kjempeinteressant stilling, og annonsen var fristende. Jeg har masse å bidra med, siden jeg har vært i miljøet så lenge, i tillegg til den yrkesmessige bakgrunnen min. Jeg har hatt lyst til å komme på innsiden av NMF i en god del år, og da denne stillingen ble ledig så jeg på det som en gyllen mulighet, sier Eide.

MOTIVERT: Ingebjørg Eide gleder seg til å oppleve og utvikle den norske korpsbevegelsen fra en mer administrativ side. Foto: privat

Stort ansvar

Rollen hun nå skal inn i er aldeles ikke liten. Som nasjonal produsent vil hun blant annet være ansvarlig for konkurransegjennomføring og arrangement innenfor musikk og drill på mange nivå. Dette omfatter både nasjonale og internasjonale mesterskap på både drill- og musikkfeltet, samt andre operative og administrative oppgaver knyttet til arrangementer i forbundets portefølje. Ingebjørg har deltatt på majoriteten av disse arrangementene sammen med Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Korpset vant nylig NM brass, som er et av arrangementene hun nå får ansvar for.

– Jeg har vært i EBML siden 2006, og det blir mitt siste år i år. Det blir selvfølgelig trist å slutte, og jeg kommer til å savne de flotte turene og opplevelsene det har gitt meg. Men denne rollen gir meg mulighet til å være til stede på arrangementene som NMF-representant, og det gleder jeg meg til.

– Blir det full pause fra korpsmusikk, eller har du noen prosjekter i tankene?

– I utgangspunktet blir det en pause, men man skal aldri si aldri, sier Ingebjørg.

Ingebjørg avslutter sin karriere i Eikanger-Bjørsvik med seier under årets NM brass. Neste år er det hun som skal arrangere mesterskapet. Foto: John Vint

Ingebjørg inntar sin nye rolle 14. august i år, og ser veldig frem til å komme i gang.

– Jeg gleder meg egentlig mest til å få oppleve spilleglede og mestring fra et annet perspektiv, gjennom å bidra til andres glede. Jeg er over gjennomsnittet glad i logistikk, planlegging og at ting flyter, så rollen passer meg perfekt. Jeg gleder meg også veldig til de store arrangementene, og få kunne farge de på min måte.

Lang søknadsprosess 

Søknadsprosessen for denne stillingen har vært grundig og lang, og musikksjef Rune Hannisdal er fornøyd med resultatet.

– Nasjonal produsent er en viktig rolle, og søknadsprosessen har vært omfattende. Det var 27 søkere til jobben og mange dyktige kandidater. Vi landet til slutt på Ingebjørg. Hun kjenner korpsbevegelsen godt gjennom sin tid i EBML, og har vært involvert i ulike NMF-prosjekter tidligere. Vi er sikre på at kompetansen hun tar med seg gjør at hun vil være et godt tilskudd hos oss, og at hun vil bidra til at norgesmesterskap og andre arrangementer når nye høyder, sier Hannisdal.

Vi gleder oss til å ta i mot vår nye nasjonale produsent, og ønsker Ingebjørg lykke til med arbeidet!