Målgruppen for studiet er aspirant- og skolekorpsdirigenter som allerede er i arbeid, og som ønsker en fleksibel tilleggsutdanning som kan kombineres med arbeid og som tillater at man kan gjennomføre mye av studiene hjemmefra. Det gir 30 studiepoengs enhet som gjennomføres over et helt studieår – altså en deltidsutdanning.

Studiet er et spesialiseringskurs for dirigenter som allerede har gjennomført «Digitale dirigentstudier» eller annen, tilsvarende utdanning. Det er en forutsetning at studenten selv har tilgang til et korps å dirigere.

Jeg kan si at dette blir meget bra. Det faglige innholdet er helt topp, Wensberg.

Prosjektet er fremarbeidet av NMFs musikkonsulenter Birgitte Grong og Trond Korsgård. De har brukt Sluttdokumentet fra dirigentnettverket 2015 som grunnlag for å utvikle et skolekorpsdirigentstudium som er skreddersydd for norske skolekorpsdirigenters hverdag og behov.

Alt faglig innhold bortsett fra de fysiske samlingene og enetimene ligger åpent for andre interesserte. Det er bare å logge seg inn på www.eliademy.com og legge seg til som student ved Digitale skolekorpsstudier.

Her finner du påfyll til dirigenthverdagen: Instrumentdemonstrasjoner

Av korpsfolk, for korpsfolk

– Det positive med dette studiet er at det er utviklet av korpsfolk, for korpsfolk. At skolekorpsdirigering er blitt «stuerent» innenfor høyere utdanning er også svært positivt, sier musikksjef i Norges Musikkorps Forbund, Harald Eikaas.

ALLE kan søke

Dette er for «hvermannsen» og ikke et studietilbud på universitetsnivå som lett kan oppfattes som «for avansert for meg».

– Her har ALLE mulighet for å søke, presiserer han.

– Hva betyr det for korpsbevegelsen?

– For vår bevegelse med over 1000 skolekorps, er dyktige skolekorpsdirigenter helt avgjørende for fremtidig utvikling. Det nye studietilbudet er en viktig brikke for å realisere dette, sier Eikaas.

For vår bevegelse med over 1000 skolekorps, er dyktige skolekorpsdirigenter helt avgjørende for fremtidig utvikling.

Rett inn i dirigenthverdagen

Morten Wensberg som står bak Dirigentuka og er initiativtaker til Digitale dirigentstudier er klar i sin tale:

– Jeg kan si at dette blir meget bra. Det faglige innholdet er helt topp, og dette kommer til å bli et utrolig bra studium for de som velger det. Det griper rett inn i hverdagen til dirigenten som han kan ta med seg allerede til neste øving.

Han legger til:

– Mye av innholdet, alle modulene, vil gjøres tilgjengelige på nett også for allmennheten, ikke bare for aktive studenter, og dette vil bli viktige fagressurser både for enkeltdirigenter som leter etter påfyll, informasjon og råd i forbindelse med en rekke fremtidige kurs og samlinger i NMF-regi.

Studiet blir tilbudt ved UiS etter samme mal som Digitale dirigentstudier.

Les om Digitale skolekorpsstudier som består av tre elementer på UiS sin side.

MOOC’en for de Digitale dirigentstudiene finner du på universityofstavanger.eliademy.com.

Historisk øyeblikk: UiS sitt første kull med 25 Digitale dirigentstudenter har nettopp avlagt eksamen. (Mai 2016)

Historisk øyeblikk: UiS sitt første kull med 25 Digitale dirigentstudenter har avlagt eksamen. (Mai 2016)