Digitale dirigentstudier har i vår uteksaminert  15 dirigenter digitalt ved Universitetet i Stavanger, UiS. I helgen ble sju studenter uteksaminert fra Digitale dirigentstudier og åtte uteksaminert på Digitale skolekorpsstudier.

Øien er en av dem som har gjennomgått Digitale skolekorpsstudier siste året. Hun har fått nye dirigentkollegaer som villig deler kunnskap og erfaring til alle andre dirigenter.

– Jeg har fått mange nye verktøy i skuffen og fått enorm inspirasjon fra lærerne. I tillegg å få møte kollegaer som driver med det samme, og det å snakke sammen gir inspirasjon, forteller hun.

Jeg har fått mange nye verktøy i skuffen

8 studenter uteksaminert på Digitale skolekorpsstudier ved Universitet i Stavanger.

De åtte uteksaminerte på Digitale skolekorpsstudiet ved Universitet i Stavanger. Og lærer Birgitte Grong.

Løp og søk!

Hun anbefaler andre dirigenter på det sterkeste å studere direksjon digitalt. UiS har allerede gjort opptak til neste år, men ved Musikhøgskolan Ingesund er det fortsatt mulig å melde seg som student.

Utvidet søknadsfrist

I Sverige, rett over grensen kan du studere Metodik för blåsorkester på nybörjarnivå 30 studiepoeng (Første år i samspill) eller Metodik för blåsorkester på hög nivå 30 studiepoeng (fra 5. år i samspill og oppover) studieåret 2020-2021.
Metodik för blåsorkester på mellannivå 30 studiepoeng (2.-4 år i samspill) går studieåret 2021/22).

Flyers Blåsmetodik Nybörjare nivå

Flyers Blåsmetodik hög nivå

Studiene på Ingesund, og ved UiS er både utviklet og blir gjennomført i tett samarbeid med Norges Musikkorps Forbund.

Vil studere mer

I tillegg til juniorkorpset dirigerer Ingrid Øien Støren skolekorps og Horg musikkorps. Hun har fått ny giv i arbeidslivet som dirigent for korps og lurer av og til på hva hun har holdt på med i 22 år. Til høsten starter hun videre på Digitale dirigentstudier ved UiS.

Dette året har gitt meg mye faglig påfyll og inspirert meg til å ville dirigere korps videre.

– Det er en ensom jobb å være dirigent. Dette er et veldig bra tilbud, og burde vært obligatorisk for dirigenter. Å jobbe 100 prosent samtidig med studiene er en veldig god kombinasjon. Nå er jeg klar for å gyve løs på Digitale dirigentstudier til høsten. Dette året har gitt meg mye faglig påfyll og inspirert meg til å ville dirigere korps videre. Jeg gleder meg allerede.

(Digitale skolekorpsstudier går annet hvert år og har pause til høsten. Digitale dirigentstudier går hvert år.)

Studiene passer for alle korpsdirigenter som ønsker ekstra påfyll.

Alle disse studiene gir studentene fagkunnskap og inspirasjon tett knyttet opp mot praksis i studentens eget korps. Undervisningen skjer samlingsbasert og over nettet. Studiene passer for alle korpsdirigenter som ønsker ekstra påfyll.

Ta en titt på det faglige innholdet

Nytt i år er at tekster og filmer fra det faglige innholdet har byttet plattform og ligger helt åpnet for alle som er interessert i å se:

Digitale dirigentstudier

Digitale skolekorpsstudier