Daglig leder i NMF Sør, Finn Arne Dahl Hanssen, er glad for at de får til en form for gjennomføring. – Vi har fått gode tilbakemeldinger fra korpsene. Flere har gjennomført konserter tidligere i uken og på søndag skal de møtes for å se på de andre korpsene. De gjør en sosial greie ut av det.

Sending via Zoom

Korpsene får tilsendt en lenke til Zoom med et passord som kan deles med opp til 300 stykker. Bidragene sendes førstkommende søndag og avsluttes med premieutdeling på søndag kl. 17.
– Dette blir for korpsene, deres venner og familie, og vi vil ikke publisere sendingen i ettertid. Det blir som et ordinært regionmesterskap, sier musikkonsulent i NMF Sør, Torild Hafskjold.

I år er det naturligvis færre påmeldinger til mesterskapet enn tidligere år, men alle påmeldte korps takket ja til å delta i den digitale varianten. – Korpsene har jobbet hardt med stykkene og det ville vært synd om de ikke fikk fremført.

Dette er en løsning hvor vi får vist frem det vi har jobbet med, men slipper risikoen med smittespredning.

Fornøyd med løsningen

Magnus Johnsen Sandåg er dirigent i Eidanger Pike- og Guttekorps. Han synes et digitalt mesterskap er en god løsning.
– Det er bra at det blir noe! Dette er en løsning hvor vi får vist frem det vi har jobbet med, men slipper risikoen med smittespredning.

Eidanger Pike- og Guttekorps spilte inn sitt bidrag torsdag kveld.
– Det må vi gjøre med det utstyret vi har, men jeg tror det skal bli fin kvalitet, sier Sandåg. Resultatet får musikantene og deres familie se på søndagen. Da vil korpset møtes for å se hele mesterskapet.
– Vi opplevde først litt utfordringer når det gjaldt å finne ny dato for innspillingen. Men musikantene synes det er gøy med konkurranse, så vi er fornøyde med løsningen. På søndagen skal vi kose oss med sosialt samvær, god mat og musikk.

Eidanger Pike- og Guttekorps skal ha takeover på Instagram i helgen. Følg med her!