Hellsymposiene byr som vanlig på inspirerende foredrag og påfyll av både teoretisk og praktisk informasjon gitt av dyktige foredragsholdere og instruktører. 125 deltakere er påmeldt, og programmet er spekket med headlinere.

– Den kjente norske dirigenten Eivind Gullberg Jensen kommer til Hellsymposiene, og vil lede elitekorpset Musikkforeningen Nidarholm på masterclass for dirigenter, sier prosjektleder Geir Ulseth i NMF.

– Gullberg Jensen er en av svært få dirigenter som jevnlig får oppdrag med det verdenskjente Wiener Filharmoniker, som man kanskje kjenner fra nyttårskonserten på NRK. Og nå skal altså Musikkforeningen Nidarholm spille under Eivinds inspirerende ledelse, og fungere som prøvekorps når dirigenter fra hele landet skal forbedre sine kunnskaper og evner ved å lede et av Norges beste janitsjarorkester med Eivinds veiledning, smiler han.

God påmelding til Ungdomskonferansen

Også deltakterne i Ungdomskonferansen får glede av Eivind Gullberg Jensen, som en del av et sammensatt og inspirerende program.

– I år er det 131 deltakere på Ungdomskonferansen. Det er enda flere enn i fjor, sier NMFs Håvard Hinsverk, som er ansvarlig for konferansen.

Konferansen byr på en blanding av forelesninger, aktiv deltakelse, gruppearbeid og erfaringsutveksling. Blant temaene i år er «ungdom og identitet», som har fokus på å være voksen og ta kloke valg. Dette mener Hinsverk er viktig.

– Ungdomstiden er en tid med mye fokus på identitet. Denne fasen av livet er for mange en krisetid, en tid der man skal finne ut hvem man er. Det er ikke alltid enkelt når det er mange stemmer som vil si noe om hvem man skal, bør og kan være, sier han.

Ikke minst viser han til at det er stort fokus på vellykkethet og kropp.

– Som ungdom vet vi at det er miljøet rundt deg som påvirker ungdomstiden og identiteten din mest. For deg som spiller i korps vil vi at nettopp dette miljøet, vårt miljø, skal være trygt, stimulerende og utviklende for deg som menneske, fortsetter han.

Se program for både Hellsymposiene og Ungdomskonferansen: 

Fullstendig program for Hellsymposiene 2018

Fullstendig program for Ungdomskonferansen 2018