Bjarne var ute og gikk tur i nærområdet på Gjelleråsen onsdag 26. april. Han ble funnet livløs av forbipasserende, og livet sto ikke til å redde.

I NMF vil vi alltid huske Bjarne for hans kunnskap, djerve tanker og vinnende vesen. Han var mye brukt som møteleder på NMF sine landsmøter på 1990-tallet, i tospann med Thom Bakken. Bjarne hadde denne nådegaven med å komme med historier som passet som hånd i hanske til de sakene som var oppe til debatt, og dersom det begynte å gå en kule varmt, sørget ofte disse innsmettene fra Bjarne til å få landsmøtesalen på rett spor igjen. Med  stålkontroll på vedtekter og tall, skapte han trygghet og ro på landsmøtene. Det er også på sin plass å nevne at han satt i redaksjonen for tobindsverket «Norske musikkorps» som kom ut i 1990. Bjarne var også delaktig i arbeidet med jubileumsboken i forbindelse med 100-årsjubileet til NMF i 2018.

Bjarne hadde sin base i Nord-Odal og de to korpsene der. Han var aktiv i det som den gang het Glåmdalen Musikkforbund, og var leder der da de ulike kretsene i Hedmark fylke slo seg sammen og ble til Hedmark Musikkrets i 1984. Bjarne ble den første lederen i den nye fylkeskretsen. Glåmdal Musikkforbund arrangerte sommerleirer på Bruvoll i perioden 1974 – 1985. De siste årene var Bjarne primus motor for disse kursene.  I 1987 ble han valgt til visepresident i Norges Musikkorps Forbund, et verv han hadde til 1990.

Bjarne spilte trompet i Nord-Odal Hornmusikk. Foto: Privat

Bjarne hadde også glimt i øyet. Delegatene fra Hedmark innførte «Tabbekorset» som ble delt ut under festmiddagen på landsmøtet. Hvem hadde tabbet seg tilstrekkelig ut på talerstolen til å få æren av å motta denne spesielle utmerkelsen? Men det var gjort med glimt i øyet og ble høyt verdsatt av resten av delegatene. Bjarne innstiftet også klubben «Avdankede visepresidenters forening». Det var en liten, eksklusiv forening for de som ikke rykket opp fra visepresident til president. Dette var typisk Bjarne.

Men alt handlet ikke om organisasjonsarbeid for nordodølingen. Hans datter Siril har oppsummert Bjarnes egenskaper på en vakker måte på hennes Facebookside.  Med tillatelse fra henne har vi sakset følgende sitat:

«Pappa var en ekte nørd. Hadde han vært her nå, hadde han planlagt sin egen begravelse i excel (antageligvis spilt i den også) og fortalt oss en lang historie om hvorfor det ville vært bedre å spille i kirka på den nye trompeten han kjøpte i Glasgow i november, enn den han hadde fra før. Når han først tok frem støvsugeren hjemme var det i hullete, blått superundertøy, marsjerende til en CD med korpsmarsjer. Han dro frem trekkspillet i tide og utide (mest i utide) og arrangerte konsert til egen ære ved alle anledninger, nå senest i januar før han skulle gå av med pensjon. Invitasjonen kom alltid på PDF.»

Begravelsen finner sted i Mo kirke onsdag 10. mai klokka 10.30, med påfølgende minnesamvær på Sanitetens hus i Mo.  Like kjært som blomster, kan en minnegave gis til Nord-Odal Hornmusikk og Nord-Odal skolekorps på konto 1870.44.45268.

Vi lyser fred over Bjarne Haug Thesens minne. Takk for alle dine bidrag for NMF, vi savner allerede den hyggelige stemmen din.