Det var en gjeng med spente og motiverte utøvere som dro til Bulgaria for å konkurrere i EM. Resultatene fra de nylige mesterskap har snakket for seg selv; Norge er på et skyhøyt nivå i drillverden. Landslagsleder Marie Nilsen Odinsen er stolt over hva de har fått til.

– Jeg er ydmyk, stolt og imponert over innsatsen fra både utøvere, trenere og supportere. Fantastiske resultater, og for en stemning! De viser virkelig at de stiller sterkt, og er av de beste i Europa.

I år stilte Krystallen Drill i Batonflag team senior sammen med Elverum Drilltropp.  Sveio Drill stilte i både Batonflag team junior og Exhibition Corps junior. I tillegg stilte de i Showtwirl corps junior sammen med Haugesund Drillkorps.

Grande Drilltropp stilte i Traditional Majorettes Corps Senior, hvor de kom på femteplass.

Grande Drilltropp på EM Majorettes 2023. Foto: Angelica Vesterås Vangen

Sveio drill med nok et sterkt mesterskap 

Drilltroppen som holder til et lite stykke unna Haugesund har gjort det stort i det siste. Under fjorårets mesterskap leverte de til gull, og etter VM drill tidligere i år kunne de kalle seg verdensmester. Årets EM Majorettes ble også en stor suksess, og troppen kommer hjem igjen med gullmedalje i Exhibition Corps junior, og bronsemedalje i Batonflag team junior. De tok også nok en gullmedalje i Showtwirl corps junior sammen med Haugesund Drillkorps.

Sveio Drill klare for Exhibition Corps Junior

Troppens trener, Marilena Panayiotou, er stolt over troppen sin.

– Det er fantastisk. Det er noen veldig hardtarbeidende utøvere som har klart å bli europamestere igjen. Vi har holdt på med dette siden 2012, så vi har veldig mange år med erfaring som gjør at de nå er så gode.

GULL: Sveio Drill og Haugesund Drillkorps på pallen etter å ha blitt best i Europa i Showtwirl Corps Junior. Foto: Marie Nilsen Odinsen

Rykket opp til 2. plass

Krystallen Drill og Elverum Drilltropp gjorde også en flott innsats i EM Majorettes. De har tidligere tatt to bronsemedaljer i EM, en bronse i VM og et sølv i Grand Prix. Under årets mesterskap deltok de i Batonflag team senior, hvor de tok en fin andreplass.

Trener for laget, Marlene Lauritzen, kan reise hjem med et smil om munnen.

– Jeg er kjempestolt over troppen! Det har vært utrolig gøy å se utviklingen, og at vi har kommet oss på det nivået vi er på nå. Det er topp stemning i gjengen, og vi gleder oss til flere konkurranser og utfordringer.

ANDREPLASS: Krystallen drill og Elverum drilltropp på pallen under helgens mesterskap. Foto: Marie Nilsen Odinsen

Stolt president

President for Norges Musikkorps Forbund, Rita Hirsum Lystad, har fulgt med på konkurransen hjemmefra. Hun er stolt over at Norge nok en gang har gjort det så bra.

– Det er fantastisk at Norge leverer så gode resultater gang på gang. Jeg kan ikke få sagt nok hvor stolt jeg er av utøvere, trenere og støttespillere. Dere setter oss på kartet som en sterk drillnasjon, og det gjør meg som president varm i hjertet.

Landslaget under åpningsseremonien i amfiteateret i Plovdiv. Foto: Denise Pearse

Se resultatliste fra EM Majorettes 2023 her.