– Jeg har kost meg på korpsøvelser, spilt med band på musikklinja, spilt inn musikk i studio med en trombonekvartett, og generelt vært fornøyd med at samspillet er fysisk igjen, slik det burde være.

– Hva er dine sommarplaner i år?

– Alle mine planer for sommeren har én etter én blitt avlyst i løpet av våren. Derfor har jeg en så og si helt fri sommer og har foreløpig bare planlagt å øve på tuba. Heldigvis later det til å bli en sommer med mye godt vær, så det blir nok mange turer og mye bading, i tillegg til lange timer inne på varme og tette øvingsrom.

– Hva  er din beste konsertopplevelse/og eller drillopplevelse?

– Oj, dette var ikke et lett spørsmål. Jeg har selv spilt utallige flotte konserter, men også vært og hørt på like mange, minst like fine konserter. Jeg tror allikevel det må være da Regionkorps Øst spilte regionkorpsmesterskap på Hamar i 2017. Vi hadde øvd mye opp mot konserten, og jeg følte selv at vi klarte å slippe oss ordentlig løs og skape flott musikk sammen. Det hjalp også på opplevelsen å få både 1. plass og gruppepris til «juff/tuba»-gruppa.

– Hva er ditt gøyaste drilltriks?

– Som tubaist er ikke drilling helt min ekspertise. Jeg har allikevel blitt lært noen små drilltriks fra drillerne i korpset. Tror at det beste jeg får til er en nesten halvveis god one turn, i hvert fall de gangene jeg klarer å gjøre det uten å være redd for å få drillstaven i hodet.

– Hva er ditt favorittinstrument?

– Tuba, så klart!

– Hva er ditt vakreste musikkstykke?

– Andresatsen på Ralph Vaughan Williams’ Tuba Concerto. Det er en enormt vakker romanse, og definitivt noe av det nydeligste som er skrevet for tuba.

– Hvilke planer har du til høsten?

– Jeg har nettopp fått plass på en bachelor ved Conservatorium van Amsterdam. Så jeg kommer til å bruke høsten, og de fire neste årene, inne på øvingsrom for å øve på skalaer, eller spille i ensembler hvor jeg kan øve på å telle pauser.

– Hva gleder du deg til i høst?

– Jeg gleder meg til å øve på skalaer, samt telle pauser i ensembler når jeg blir lei av skalaer. Også gleder jeg meg veldig til at jeg kommer til å gjøre det i Amsterdam.

– Hva liker du best, å gå med sko eller gå barbeint?

– Jeg liker definitivt best å gå barfot. Det er noe helt spesielt med å kjenne mykt gress under fotsålene når man koser seg ute en varm sommerdag. Barfot kan være litt upraktisk når man står på ski da.

– Hva er din favorittmat om sommeren?

– Is. Hvis det gjelds som mat. Is gjør en god dag bedre og et grått øyeblikk fargerikt. Is finnes også i så mange smaker og former. Uansett hva du føler for, fins det en is du kan kose deg med. Is, altså, det er helt konge.

Dette var artig! Ha en riktig god sommer!

Les mer om Sigurd sin drøm.