I år konkurreres det i følgende disipliner: messingblås, piano, slagverk, treblås og kammermusikkgrupper. En av dem som skal delta er Sofie Haukås fra Bergen. Hun deltar i disiplinen messing, og skal på scenen lørdag klokken 13.00.

– UMM er noe av det kjekkeste jeg gjør i løpet av året. Det er en fantastisk og lærerik opplevelse, som virkelig får meg til å ville gå videre med spillingen min, sier Haukås.

Hun gleder seg til å komme i gang.

– Det er en stor konkurranse, så det kreves mye øving som kan være krevende til tider, men det er verdt det! Jeg gleder meg først og fremst til å spille, men også til å møte og høre andre ungdommer som har samme interesse. I tillegg får vi spille i gode konsertlokaler som er veldig fint, forteller hun.

Gode vinnersjanser

I UMM er det flere vinnere, og det er masse flotte premier å hente. Det deles ut priser på ulike nivåer, og finaledeltakerne får premier i form av spilleoppdrag og pengepremier fra UMMs samarbeidspartnere. Vinneren av Årets musiker stikker av med en pengepremie på 50.000 kr. Vinneren kåres i en superfinale søndag klokken 15:00.

– En annen ting jeg liker godt med UMM er at deltakerne ikke er rangert i plasser, men heller blir tildelt priser. Det finnes bare 1, 2 og 3 pris. Selvfølgelig har man lyst å nå langt i konkurransen, men konkurransen er hard og det er en fantastisk erfaring uansett, avslutter Haukås.

Alle deltakerne får skriftlig, konstruktiv begrunnelse på fremføringen sin fra juryen.

I år er det den 52. gangen UMM arrangeres, og det er Norsk kulturskoleråd, Norges Musikkorps Forbund og Musikkpedagogene i Norge som står bak arrangementet.

Spillelister og prøvetider finner du her.

NMF ønsker alle deltakere lykke til i helgen!