Som i fjor blir det streaming av alle korpsene i de fem øverste divisjonene. I årets elitedivisjon og 1. divisjon blir det også i år egen studiosending, og også i år er det Stein Skorpholm som er programleder i begge divisjonene.

– Dette er tredje året på rad jeg er programleder under NM janitsjar, og som vanlig gleder jeg meg voldsomt til mange timer med tv-sending.

– Er det noen forskjell på å være programleder under NM janitsjar, kontra NM brass?

– I prinsippet nei. Men i NM janitsjar er det større spredning på musikken, og for meg mer ukjent musikk.

Her ser du NM Janitsjar

Lang gjesteliste

Både i 1. divisjon og i elitedivisjonen blir det umiddelbare kommentarer fra deltakende korps. Som under årets NM brass blir det en rekke aktuelle gjester i studio, blant annet kommer Philip Sparke på besøk.

– Det blir spennende å snakke med han. Han er en av de tre dommerne i elitedivisjonen, og han er mye mer enn bare en brassbandkomponist, sier Skorpholm. Ellers kommer Cathrine Winnes på besøk under lørdagens sending, hun skal dirigere årets tittelforsvarer, Christiania Blåseensemble.

Sjekk når korpsa spelar: Program NM jan 2016

Maraton

Morten E. Hansen får også en travel helg i Trondheim. På fredag dirigerer han Stavanger Musikkorps av 1919, mens han på lørdag skal være ekspertkommentator under elitedivisjonen.

– Jeg gleder meg til å høre veldig mye flott musikk. Det er et stort spenn i musikkvalg, og det er et stort spenn i korpsenes besetningen. Musikkvalget viser også hvilket høyt nivå elitedivisjonskorpsene ligger på, sier Hansen.

Morten Hansen er ekspert i NM-studio under elitedivisjon lørdag.

Morten Hansen er ekspert i NM-studio under elitedivisjon lørdag.

– Men det blir en lang dag, og en konsentrasjonsprøve, men heldigvis har jeg med meg en dyktig programleder som kan lede meg på rett spor, dersom jeg faller ut, avslutter Hansen.

Eksklusiv festkonsert

Årets festkonsert med Luftforsvarets Musikkorps og gjester blir ikke streamet og heller ikke sendt i opptak. Dette er et konsertkonsept som korpset skal turnere med, og de er restriktive på hvor det sendes. De som er til stede og ikke får billett til Olavshallen, kan imidlertid se festkonserten på storskjerm enten i Olavshallens lille sal eller på Royal Garden. Premieutdelingen sendes på TV 2 Sumo en time i etterkant.