Jåtten skolekorps, Nylund og Stangeland Skolekorps
Sted: Vågensalen, Vågen Videregående Skole, Sandnes
Tid: Onsdag 22. juni kl. 19:00

For Jåtten skolekorps har deltakelse på NM blitt et fast innslag på sesongplanen. Dirigent Clive Zwanswiniski sier at dette først og fremst er fordi musikantene selv ønsker å ha et konkret øvingsmål på tampen av sesongen. «Vi har hatt en god oppkjøring! Særlig stas var det i år å ha besøk av Allan Withington, som var gjestedirigent på seminaret nå i helgen. Det var svært lærerikt og inspirerende for både musikantene og meg» sier Clive. «Dagen etter NM reiser korpset på tur til Tyskland, noe vi også gleder oss veldig til».
Jåtten Skolekorps deltar i 1. divisjon brass og går på scenen i Fartein Valen lørdag 25. juni kl. 13.55.

Samarbeidet mellom skolekorpsene Nylund og Stangeland er fruktbart, og fungerer fint til NN også i år, sier Erlend Bratlie, som til vanlig er dirigent for begge korps også når de opptrer hver for seg. «Det er et mål å skape ekstraordinære konsertopplevelser sammen, og det er fint å se hvordan samholdet på tvers av aldersgrupperingene utvikles gjennom å jobbe mot et felles resultat» sier Erlend.
Nylund og Stangeland Skolekorps deltar i 1. divisjon janitsjar og spiller kl. 13.50 i Larvik lørdag 25. juni.

Tasta Skolekorps
Sted:
Eiganes Skole, Aulaen
Tid: Torsdag 23. juni kl. 19:00

Spenningen blir dobbel på lørdag for Tasta Skolekorps. De stiller nemlig med to korps i konkurransen, hovedkorpset deltar i 1. divisjon, mens mellomkorpset konkurrerer i 4. divisjon. «Vi har hatt en god oppkjøring, og gleder oss veldig til å spille i selveste Fartein Valen-salen i Stavanger konserthus, foran et stort publikum. Det blir flott med et «ekte NM» etter de årene vi har lagt bak oss!» sier dirigent for hovedkorpset Morten Øvrebekk. «Som ekstra inspirasjon hadde vi besøk av gjestedirigent Tormod Flaten på seminarhelgen vår, noe som gav korpset et ekstra puff fram mot konkurransen. NM er et fint øvingsmål som gir oss noe å strekke oss etter siste del av sesongen, forhåpentligvis med en formtopp på aller siste dag».
Rett etter NM reiser korpset til Spania for å kose seg på tur sammen før de tar sommerferie.
Lørdag 25. juni spiller mellomkorpset i Kuppelhallen kl. 09.30 og hovedkorpset går på scenen i Fartein Valen kl. 14.45.

Haugaland Skolebrass og Sevland Skulekorps
Sted:
Torvastad Skole og Kulturhus
Tid: Onsdag 22. juni kl. 19:00

Skolekorpsene Tuastad Vormedal, Førre og Kolnes samarbeider i år om å delta på NM under fellesnavnet Haugaland Skolebrass. Dirigent er Martin Kinn liker godt at NM gir mulighet til målrettet jobbing helt fram til ferien. «Vi satser jo på en god plassering – men det viktigste er selvsagt opplevelsen av at vi får levert den beste framførelsen VI kan klare» sier dirigent Martin Kinn. «Vi har også vært så heldige å få hjelp i oppkjøringen av Yamaha-artistene Karianne Flåtene Nilssen og Eirik gjerdevik, og særlig kjekt er det jo at Karianne opprinnelig kommer fra området og startet sin korpskarriere på samme skole som vi øver på nå.

Til vanlig blir Sevland Skulekorps dirigert av Svein Henry Robertsen, men til NM er det Kristian Thulin som står foran korpset. «Jeg treffer korpset jevnlig som fast vikar – så overgangen er ikke så stor for verken korpset eller meg. Av ikke-musikalske utfordringer er det selvsagt ikke optimalt med vannlekkasje i øvingslokalet en drøy uke før NM, men vi kommer nok ned på beina uansett» sier Kristian. « Vi gleder oss til å komme til Stavanger og spille, og også høre andre korps levere på høyt nivå!».

Både Haugaland Skolebrass og Sevland Skulekorps deltar i 2. divisjon brass. Sevland Skulekorps spiller kl. 12.35 og Haugaland Skolebrass spiller kl. 13:00. Begge korpsene spiller i Fartein Valen.

Kvaulenberg Skolekorps

Kvaulenberg Skolekorps er et lengevarende samarbeid mellom Kvaleberg Skolekorps og Vaulen Skolekorps. De har ikke en offisiell konsert før NM, men spiller en generalprøve for familie og venner i forkant av helgen . Dirigenter for korpsene er Karoline Valle Haug og Kristin Tønnessen. «Vi legger inn NM som en inspirerende del av korpsturen» sier Kristin. «Der er fint å ha noe å jobbe fram mot – og svært inspirerende også å få høre de beste skolekorpsene spille sine NM-framføringer».
Kvaulenberg Skolekorps deltar i 3. divisjon janitsjar og går på scenen i Larvik lørdag 25. juni kl. 12.40.

NMF Rogaland ønsker alle korpsene lykke til med resten av oppkjøringen og konkurransen!