Kulturministeren har erklært 2018 for Musikkorpsenes år og foranledningen er at NMF fyller 100 år.

Oppstarten

Det var på Stabekk i 1918 at guttekorpsene ble enige om å stifte Norske Guttemusikkorps’ landsforbund. Formålet var å ”vekke den musikalske sans og interesse” ved samarbeid mellom korpsene. Etter hvert kom ungdoms- og amatørkorpsene med og i 1956 ble navnet endret til Norges Musikkorps Forbund.

– Vi skal bruke Musikkorpsenes år til å vise musikkorpsbevegelsen som en levende og fremtidsrettet kulturaktør, lokalt, regionalt og nasjonalt. Det fokus og aksept som Musikkorpsenes år gir, skal forhåpentligvis være en inspirasjonskilde til videre arbeid i korpsene, sier prosjektleder for 2018, Berit Handegard.

Forsvarets Musikk er 200 år

Musikkorpsenes år er i samarbeid med Forsvarets musikk som har 200-års jubileum. Forsvarets musikk representerer den profesjonelle delen av musikkorpsene, NMF amatørene, og vi skal gjennom året legge grunnlaget for et enda tettere samarbeid enn vi allerede har.

Noen av de nasjonale aktivitetene i 2018:

  • Landsfestival i Bergen 28. juni – 1. juli for alle korps, i festivalprogrammet inngår NM skolekorps, brass og janitsjar og NM korpsdrill. Det blir konserter inne og ute med deltakere og gjester, tilbud til aspiranter og voksenkorps, musikerfest på Bergenhus og det hele avsluttes med Tattoo på Brann Stadion. Hit kommer både Garden og Bicycle Showband Crescendo fra Nederland. Invitasjon sendes ut i februar 2017.
  • Det digitale konsertkartet, her kan alle korps legge inn sine konserter som de har i 2018, det vil vise den enorme aktiviteten som er i korps-Norge.
  • VM i drill i Håkons hall på Lillehammer i påsken
  • 100-års historie skal utgis i bok og på nett.
  • Vi skal kåre Norges nasjonalmarsj i samarbeid med NRK P1+
  • Korpsipedia.no er allerede åpen. Vi oppfordrer korpsene til å legge inn sine historier. Det vil gi oss en unik base med korpshistorikk fra hele landet.
  • 29. april blir det jubileumskonsert i den Norske Opera og Ballett.

Mer informasjon kommer etterhvert.

Lag egne markeringer

Vi oppfordrer korpsene til å ha sine egne jubileumsmarkeringer, NMF vil bistå med informasjon og materiell.

– Bruk 2017 til planlegging, vi er snart i overrennet. I 2018 flyr vi utfor hoppkanten og håper på et nedslag med 20 i stil, sier Berit Handegard.