Om ikke mange timene braker det løs, med mer enn 120 utøvere og trenere fra hele landet som samles på gulvet i hallene på Skedsmo.
– Nå er det kun noen små detaljer som skal på plass før det braker løs, men alt er under kontroll, lover Spanthus. Hun gleder seg mest til å treffe alle menneskene:
– Å se utøverne med et smil om munnen i hallene. Det blir bra! Jeg går rundt og kjenner på gledesfølelsen, for vi har så mye bra planlagt. Jeg er sikker på at dette blir en veldig, veldig lærerik workshop for utøverne!

Også trenerkurset som går parallelt med utøverkurset blir innholdsrikt:
– Det blir tips i programbygging, det blir pedagogisk faglig påfyll og det blir en bolk om skadeforebygging, noe som alltid er nyttig, mener Spanthus.

– Hva er nytt på kurset fra i fjor?
– I år har vi innført noe som heter Fun Shop: en time hvor utøverne selv kan velge hva instruktørene skal instruere. Det er ikke fastsatt at de skal trene på rolls eller high tricks eller contact. Det er Fun Shop – alt er lov, ler hun.

Deltakerne kan se frem til mye ny kunnskap denne helgen, med instruksjon fra de beste:
– Noen av de beste drillerne i verden kommer. For første gang kommer Matt og Meredith Freeman fra USA, og de har utrolig mye erfaring. Det blir noe helt nytt for oss her i Norge – og det er gøy. Meldingen fra instruktørene er også entydig: De gleder seg masse, avslører Spanthus.

Victoria Spanthus har gledesfølelsen!

Victoria Spanthus har gledesfølelsen!

#WD16 på Facebook