Vi tok en prat med dirigent Petter Langfeldt Carlsen, som sammen med korpsets tillitsvalgte Håkon Rønning Anthonisen (trompet) og Johanne Velde Koren (fløyte), fortalte om korpsets løp frem mot mesterskapsdagen.

– Hvorfor er det viktig for dere å delta i korpskonkurranser?
Det viktigste er at det er et veldig motiverende mål å jobbe mot, mener Johanne. Håkon er enig:
– Ja, det gjør at vi øver ekstra og at korpset blir bedre. Og så blir det jo litt spenning og press når vi sitter på scenen på selve mesterskapsdagen og alt skal klaffe – men det er på en god måte. Jeg syns konkurransesituasjonen er skjerpende, smiler han.

Er dere påmeldt DM?

Korpset forbereder seg godt:
– Vi har nok en ganske vanlig oppkjøring, mener Petter. Han forteller at korpset rett over nyttår har oppstartseminar med både instruktørledede gruppeøvelser og tuttiøvelser, der målet er at alle skal lære stemmen sin så raskt som mulig.
– De siste ukene før konkurransen har vi øvelser ca. to ganger i uken, med nytt seminar helgen før konkurransen, der vi reiser bort og virkelig får fordypet oss i stykkene. Vi pleier også ha en konsert med andre korps som skal delta på DM, i løpet av den siste uken. Det er en travel, men en veldig morsom periode, smiler dirigenten!

Slagverkgruppen…

Men selv om oppkjøringsperioden er godt planlagt, er det ikke alltid ting går knirkefritt, avslører dirigenten:
– Det har vist seg at det gjerne blir litt utenom-musikalsk drama på selve konkurransedagen. I slagverkgruppen kan jo mye gå galt og her er det nok av historier å ta av: en av slagverkerne glemte klokkespillkøller, men fikk lånt, en annen glemte noter på xylofonstemmen, men fant ut at han kunne stykket utenat, ler han.

Men noen ganger blir det ekstra spennende…
– Mest dramatisk var det kanskje på NM i Bergen. Vi bodde et godt stykke utenfor byen og bussen vi hadde bestilt var kjempeforsinket. Hele korpset sto uniformkledd på et øde busstopp i nesten en time, men vi nådde oppmøtetiden i Grieghallen med noen få minutters margin, forteller dirigenten.
– Vi rakk ikke å spise først – men spillingen gikk bra likevel (2. plass med 96 poeng, red.anm.), smiler han.

Gleder seg til neste år

2020 nærmer seg, og korpset har allerede planene klare.
– Korpset spiller selvsagt på 17. mai, både i Oslo sentrum og i nærmiljøet. Etter det er det NM som står på programmet. Vi bruker samme repertoar som på DM, så det blir mange øvetimer på den samme musikken, men samtidig er det veldig gøy å ta opp stykkene igjen og få til å løfte dem enda et par hakk, forteller dirigenten.
– Etter NM går turen til Stockholm, der vi skal spille konserter og være turister og kose oss!

Men først er det DM, og musikantene gleder seg allerede.
– Jeg gleder meg til å spille for et nytt publikum. Vanligvis spiller vi jo for foreldre og annen familie, og de syns jo det er fint uansett, ler Johanne. Håkon gleder seg også – til det meste:
– Jeg gleder meg til alt som følger med konkurransedeltakelsen, f.eks. bortreiseseminaret som både er sosialt og lærerikt, men ikke minst premieutdelingen. På Lørenskog er de alltid så flinke til å lage god stemning og spenning(!) når resultatene skal leses opp, mener han.

Voksen Skoles Musikkorps venter på bussen

Vi gleder oss også, og ser frem til å høre Voksen Skoles Musikkorps og alle de andre korpsene på neste års Distriktmesterskap.
All info om DM 2020 her