På denne dagen er korpsbevegelsen som mest synlig, og vi skal være stolte og glede oss over alle hurra-rop vi får.

Samtidig skal vi også fortelle alle på vår vei at vi driver korps hele året – og at korpsaktivitetene er mange og mangfoldig i et korpsår.

Jeg gleder meg til å marsjere og oppleve barn og unge i 17. -mai toget. Kanskje særlig oppleve aspiranten i sitt første 17. mai tog i ny uniform.

For meg som president og korpsmusiker er dagen spesiell. Min 17. mai starter kl. 07 med marsjering til flaggheising, salutt fra Oscarsborg festning, markering i Badeparken, 17. mai-frokost, barnetoget, spilling på sykehjemmet, 17. mai -tog for bygdas befolkning og til slutt borgertoget. Og så ender jeg til slutt hos familien til en god middag. Med verkende føtter – akkurat som det skal være.

Bassklarinetten hviler i dag, og jeg har æren av å lede Drøbak Musikkorps gjennom dagen ved å gå foran med «stokken». Det er skikkelig moro, og jeg er så stolt av korpset «mitt» som spiller og marsjerer rett bak meg. Denne stoltheten er jeg sikker på at alle korpsmusikere har i dag – lov meg å vise den frem!

Hurra for 17.- mai og hurra for korpsbevegelsen – nyt nasjonaldagen!

Hilsen Rita Hirsum Lystad, president i Norges Musikkorps Forbund.