Sandefjord musikkorps vant årets 2. divisjon med hele 96 poeng, etterfulgt av Vestsidens musikkorps fra Porsgrunn med 95 poeng. Disse korpsene blir dermed å se i 1. divisjon under neste års NM.  Slagverkgruppen i Vestsiden vant også gruppepris i sin divisjon. «Det fungerte veldig bra når vi spilte «Shake, rattle and roll». Vi fylte salen med klang, og vi spilte som en sammensveiset enhet. Vi er veldig glade over å ha vunnet», sier dirigent i Sandefjord musikkorps Thomas Rimul. Tønsberg janitsjarkorps og Sande musikkorps ble premiert med henholdsvis 90,5 og 90 poeng for sitt spill, og endte dermed på 6. og 7. plass. Det var totalt 16 korps som deltok i divisjonen.

Vi fylte salen med klang, og vi spilte som en sammensveiset enhet.

Arendal byorkester gikk, med sine 95 poeng, helt til topps i 3. divisjon. Byorkesteret rykker dermed automatisk opp, og er dermed klar for 2. divisjon i 2016. Arendals dirigent, Britt Hilde Våge, ble hedret med solistprisen for sin direksjon under lørdagens premieutdeling.

Vi trives godt i 4. divisjon – det er der vi hører hjemme.

Tvedestrand musikkorps vant bronseplassen i 4. divisjon, noe de er svært godt fornøyd med. «Vi trives godt i 4. divisjon – det er der vi hører hjemme. Det er knallhard konkurranse, og det er mye bedre å være i toppen av en divisjon enn å rykke opp og havne i bunnen!» sier musikant i Tvedestrand Tore Onsaker.

Fullstendig resultatliste fra årets NM janitsjar.

Se også: