Førstereis på gult

For Johan blir det første gang på sommerkurs:
– Jeg liker veldig godt å spille i korps, og har lyst til å lære mer og bli flinkere, smiler han. Johan skal delta på det gule dagkurset på Sagene Festivitetshus i Oslo.

– Nå får jeg noe gøy å gjøre i sommer samtidig som jeg lærer noe nytt.

Veteranen

Victoria spiller til vanlig i Jessheim skolekorps, og er å regne som sommerkursveteran allerede:

– Jeg var på grønt kurs i fjor, og på Korpsjubel (kursene som erstattet sommerkursene) i 2020. Men, jeg var den eneste som ikke hadde pakket med litt godteri i fjor, så det må jeg huske til sommeren, ler hun. Hun er påmeldt det gule kurset på Skjebergh fhs, og har gode grunner til å ville dra på kurs igjen:

– Jeg meldte meg på kurs igjen i år fordi det er gøy der og jeg får nye venner hver gang. Brødrene mine, Håkon og Fredrik, har vært på kurs maaaaange ganger, og mamma var på kurs da hun var ung. Vi elsker sommerkurs, hele familien!

Morsomt og sosialt

Finstad skolekorps, der Johan spiller, fortalte om sommerkursene, og den unge trombonisten ble tent med en gang:
– Jeg tror det kommer til å bli veldig morsomt, man møter nye mennesker og lærer nye ting.

Victoria er enig:
– Det beste med Sommerkurs er at det er god mat, god kjemi, flinke dirigenter og nye gode venner. Jeg syns alle burde dra på sommerkurs, for det er gøy, spiller morsom musikk og man møter mange andre!