Totalt 543 startnummer fra 44 korps har sendt inn filmer til årets NM. Innslagene er bedømt av dommerne Linn Kvade Rannekleiv, Malin Karlsen, Camilla Eriksrød-Fjeldahl, Anne Beate Bjerva, Marie Nilsen Odinsen, Mari Haugen, Ida Kleiven Wågsholm og Ingrid Yerlikaya. Klassene med størst påmelding ble inndelt i 2-3 heat, hvor de fire beste ble sett på nytt mot hverandre i en finale. NMF gratulerer alle årets deltakere med flotte opptredener. Vi håper deltakelsen i NM har bidratt til økt motivasjon og treningsglede i en vanskelig periode.

Martine Vangen (11) fra Breidablikk Skolemusikkorps i Trondheim deltok på NM for aller første gang. Hun synes det har vært veldig gøy å delta i en så stor konkurranse med mange flinke utøvere. Martine ble ikke en av topp seks selv, og synes nivået er høyt.

– Jeg har sett enkelte triks jeg ikke har sett før, som jeg har veldig lyst å lære meg. Både dobbel illusion og 5 turn for eksempel. Og mye annet! Det var også gøy å se 3 baton!

Historisk

Thea Fjæraa (22) fra Oslo Drill er en av deltakerne som ble historisk ved å delta for første gang på NM i den nye kategorien Solo 3 Baton. Hun stilte i aldersklassen Adult, som er ny på NM i år.

– Hvordan er det å være med på årets NM korpsdrill?
– Med tanke på pandemien som har herjet de siste 15 månedene, var det veldig deilig å få konkurrere igjen, og ikke minst få se hvordan alle har utviklet seg denne annerledes sesongen. Årets NM er et for historiebøkene og viser at digitale konkurranser faktisk er en mulighet, men selvfølgelig krysser vi alle fingrene for en mer normal konkurransesesong til året.
–  Hvordan har du forberedt deg til konkurransen?
– Personlig så har NM-oppkjøring vært vrient med veldig mye stengte haller. Alle har hatt stengte haller på et tidspunkt, men Østlandet har nok vært hardest rammet med nedstengning siden november. Så det har vært mange kreative løsninger for trening, og heldigvis åpnet det like før fristen for å sende inn,  slik at det ble mulighet til filming, sier Thea.
– Hva synes du om innføringen av Solo 3 Baton og aldersklassen Adult?
– 3 Baton har lenge vært en gren internasjonalt, og jeg ble veldig glad da den kom til Norge. Fra jeg var liten har jeg vært fascinert av multiple baton, og i dag har kanskje 2 Baton blitt min «greie». Så for meg var det nesten en selvfølge å konkurrere i 3 Baton. Det er alltid spennende med nye kategorier og veldig bra at Norge holder seg oppdatert. Nivået i Norge blir bare høyere og høyere og vi som utøvere holder på lengre og lengre. Vi ser i dag at aldersklassene er store og med denne utviklingen ville seniorklassen blitt altfor stor. Mange land har lenge hatt adultklassen og synes det er veldig bra at NMF også har innført denne.

Stor stemning

I Sveio er hele troppen samlet i et auditorium for å se NM.
– Sveio drill har hatt en fin oppkjøring til NM. Selv om det har vært flere nedstigninger i regionen etter jul, har utøverne stått på når det ble mulighet til å trene i hallen igjen. 25 utøvere i seks tropp-program deltar på NM og tre av duettene våre har blitt topp seks. Vi er veldig glade for at det ble NM i år, og selv om det ble digitalt har det vært en kjekk opplevelse og fin erfaring å ta med videre. Troppen møttes i går ettermiddag til trening og overnatting i hallen. I dag var det tidlig opp for frokost for å være klar til  å se første startnummer på NM kl 9. Det er stor stemning i auditoriet der hele NM blir vist på storskjerm, forteller leder Inger-Emilie Kvalvåg Panayiotou.

Sveio Drilltropp samlet for å se digitalt NM Korpsdrill 2021

NM Korpsdrill 2021 komplett resultatliste