Nils Magne Abelseth

Nils Magne Abelseth

NILS MAGNE ABELSETH

Nils Magne Abelseth er busett i Sandøy kommune. Han arbeidde som kulturskulerektor i 14 år før han vart ordførar i 8 år. I dag er han tilsett som einingsleiar/rektor for grunnskulen i kommunen, men har permisjon frå stillinga og er inne i eit engasjement som Pedagogisk koordinator i Sunnmøre regionråd. Nils Magne har dirigert og dirigerer mange av dei beste amatørkorpsa i Møre & Romsdal fylke og er aktiv som dommar i musikkonkurransar på alle plan. Han var leiar for NMF sin musikksommarskule i Surnadal i 15 år. Han er fast dirigent for Herøyspelet “Kongens ring”.

 

Bjørn Morten Kjærnes

Bjørn Morten Kjærnes


BJØRN MORTEN KJÆRNES
(født 29. august 1952)

Han er utdannet adjunkt med musikk både fra Hamar og Bergen lærerskole. Deretter studerte han komposisjon ved Norges musikkhøgskole med Lasse Thoresen og Olav Anton Thommessen som hovedlærere. Sonologi ble et fagområde han viet stor oppmerksomhet og som gjenspeiles både i hans komposisjoner og i de produsentjobbene han har gjort.

Lærer

Han har arbeidet som lærer i musikkskole, grunnskole, ungdomsskole, folkehøgskole og videregående skole, samt vært rektor for Ås og Frogn kommunale kulturskoler. I dag er han rektor for Kontra Kulturskole, kulturskolen til Ski kommune.

Dirigent

Han startet sitt første danseband The Mexican Memorial som ungdomsskoleelev. I 1969 fikk han midler fra Ski videregående mens han gikk der som elev til å starte og lede et skolestorband som en del av skolens kulturelle aktivitet og som en del av musikk valgfag. Han arbeidet i mange år som musikalsk leder for Ten-Sing Ås, Ten-Sing Årnes og Praising på Hamar. Fra 1977 har han dirigert korps og fikk i 2008 Norges Musikkorps Forbund sin hederspris for dirigenter etter 44 år som dirigent. Noen av korpsene han har dirigert i lengre perioder er Nordby Ungdomskorps, Ås Guttemusikkorps, Prinsdal skolekorps, Sofiemyr skolekorps, Nordfjord Ungdomskorps (15 år), Jernbanens Musikkorps Oslo og Romsås Janitsjar. I tillegg har han undervist og ledet sommermusikkskoler i NMF regi, samt vært gjestedirigent og seminardirigent i en mengde korps.

Arrangør og komponist

Han skrev 11-åring sitt første arrangement for en kvintett bestående av musikanter fra Nordby skolekorps, der han spilte baryton og trombone. Fra da av ble det en mengde bruksarrangementer for diverse grupper, ikke minst i Ås Ten-Sing hvor besetningen i perioder hadde med 5-7 blåsere, komp og kor. I 2008 har han mer enn 250 arrangementer og komposisjoner som er utgitt på forskjellige norske og utenlandske forlag. Som medeier i Norsk Noteservice AS (fra 2002) er det de som er hans utgiver og oppdragsgiver.

Dommer og Konsulent

Bjørn Morten Kjærnes har siden han ble godkjent dommer i Norges Musikkorps Forbund dømt alle typer konkurranser for korps og var i 10 år leder for dommerkomiteen i NMF. Han startet relativt tidlig med å interessere seg for musikkforlag og arbeidet i en periode for Tonika og begynte tidlig å skrive arrangementer for Frost Music. Senere var han konsulent både for Warner/Chappel Music Norway og for Warner Bros. før han i 2002 ble med 3 andre (tidligere tilsatte i Warner/Chappell Music Norway) og dannet Norsk Noteservice AS.