Kursene i NMF Øst er for alle musikanter. Det vil si at du kan melde deg på det kurset og det kursstedet som passer deg best i vår oversikt. (Datooversikt finner du her)

Litt om kursene

De grønne kursene på Skjeberg fhs og Ringerike fhs er med overnatting, mens dagkursene på Sagene i Oslo og Frogner på Romerike er et dagkurs uten overnatting. Det samme gjelder for de gule kursene.

Grønt kurs er for deg som skal begynne i 3. og 4. klasse
Dette blir et tre-dagers samspillskurs for de yngste. Dyktige dirigenter er klare for å ha det moro sammen med deg og instrumentet ditt. På dette kurset spiller man ulike typer musikk, og gjennom samspill og andre aktiviteter får man også bli kjent med andre barn med samme hobby.

Gult dagkurs er for deg som skal begynne i 5. og 6. klasse
Her får du bo hjemmefra noen dager (gjelder ikke dagkurset) og møte mange andre som spiller i korps. Du har instrumentet med deg og får spille masse spennende musikk. På kurset skal vi jobbe frem mot en kjempestilig avslutningskonsert!

Gult kurs er for deg som skal begynne i 5. og 6. klasse
Her får du bo hjemmefra noen dager og møte mange andre som spiller i korps. Du har instrumentet med deg og får spille masse spennende musikk. På kurset skal vi jobbe frem mot en kjempestilig avslutningskonsert!

Rødt kurs er for deg som skal begynne i 7. og 8. klasse
Dette kurset er for deg som har spilt noen år, og som eeeeelsker musikk og gode venner. Du har lyst til å prøve deg på forskjellige musikkstiler, og du liker deg når det låter bra. Og det gjør det på RØDT!

Blått kurs er for deg som skal begynne i 9. og 10. klasse
Dette er kurset for deg som går på ungdomsskolen, og ønsker nye utfordringer og utvikling på instrumentet ditt. For å kose deg med mange forskjellige typer musikk og få spille nye ting som gir deg en utfordring drar du på BLÅTT kurs. Nevnte vi det med nye venner?

Lift Off! er for deg som skal begynne i 10. klasse – og oppover
Et spille- og produksjonskurs for ekstra motiverte musikanter som skal begynne i 10. klasse og oppover. Kurset er et supplement til de Blå og Svarte sommerkursene i NMF.

Svart kurs er for deg som skal begynne på videregående – og oppover
Svart kurs er beregnet på deg som er blant de eldste i skolekorpset, og har lang erfaring. På svart kurs skal du bidra mye selv, og her vil du få utvidet horisonten både musikalsk og sosialt.

Instruktørkurs 1 er for deg som er 16 år eller eldre og som er interessert i hvordan å fungere som instruktør i et skolekorps.
Instruktørkurs 2 er for deg som er 16 år eller eldre, og vil lære mer om det å fungere som instruktør i et skolekorps. Du bør ha gått Instruktørkurs 1(eller tilsvarende)
Dirigentkurs 1 er for deg som er 16 år eller eldre, og som ønsker grunnleggende ferdigheter innen direksjon. Du bør ha gått Instruktørkurs 2 (eller tilsvarende).
Dirigentkurs 2 er for deg som er 16 år eller eldre. Du bør ha gått Dirigentkurs 1 (eller tilsvarende).
Korpsarrangering er for deg som vil lære å arrangere for ulike korps og korpsinstrumenter. Fokuset er både arrangeringsteknikker, samt tilrettelegging og instrumentasjon i korps. Kurset er beregnet på ungdommer fra videregående skole og oppover, og voksne i alle aldre.

Aldersgrenser
Kursene i NMF Øst er knyttet til alder/klassetrinn, slik at du melder deg på det kurset som er for din aldersgruppe. Det vil si at man går på kurs med samme fargekode flere ganger, så lenge du er innenfor riktig alder.

Ta gjerne kontakt på SK-ost@musikkorps.no dersom du er i tvil om hvilket kurs du skal velge!

Sommerkurs gir venner for livet!