I Larvik startet drillerne allerede i går. Klokken 9 i morges startet korpsene både i janitsjar og brass. I Larvik er det 2. divisjon som åpner ballet i Kulturhuset Bølgen. Dommere her er Elisabeth Fossan og Petter Langfeldt Carlsen. Første korps ut var Gran Jente- og Guttekorps fra Hadeland.

Klokken 09.30 startet 3. divisjon i Sliperiet. Her dømmer Egil Lysebo og Elin Katrine Torkildsen. Også her var et Opplandkorps først ut, nemlig Dokka Skolekorps.

Debutanter

Klokken 10.20 var det klart for Konnerud Skolekorps, utenfor Drammen. Korpset deltar for første gang i NM, og dirigent Gustav Jørgensen var klar på at en slik konkurranse har musikantene godt av.
– Det skal bety noe å være med, og da er en NM-deltakelse et fint virkemiddel, sier Jørgensen. Han har nå dirigert korpset i 11 år, og opplever at korpset er i fin utvikling. Totalt er det 66 medlemmer i korpset, hvorav 37 sitter på scenen i Bølgen under årets NM. Korpset deltok også i distriktsmesterskapet i april, der korpset kom på tredjeplass i 2. divisjon.

Ikke nervøs

Eivind Leifsen og Ingrid Myrvang Clausen er to av musikantene som representerer Buskerudkorpset. Eivind på barytonsax er allerede merittert, da han ble kåret til Årets talent for to år siden. Ingrid spiller kornett og tar NM-debuten med knusende ro.

Eivind og ingrid ser frem til å spille NM skolekorps for Konnerud Skolekorps

Eivind og ingrid ser frem til å spille NM skolekorps for Konnerud Skolekorps

– Jeg er ikke nervøs. Vi har øvd ganske mye i det siste. Nå gleder vi oss til å spille, sier 13-åringen.

Garden

I løpet av dagen skal det også være workshop for aspiranter, og klokken 15 er det drilloppvisning på Fram Stadion av HM Kongens Garde.

I Stavanger er det to festkonserter. Begge gangene er det Oslo Brass Band som sitter på scenen. Etter den første konserten er det premieutdeling for 3. divisjon, mens 1. og 2. divisjonsresultatene kommer etter festkonsert nummer to.

– Etterspørselen etter billetter var så stor at vi måtte kjøre to konserter, sier prosjektleder for NM skolekorps, brass, Lilli Anne Grong.