I år stiller Grande drilltropp i Traditional Majorettes Corps Senior, og Krystallen Drill deltar i Batonflag team senior sammen med Elverum Drilltropp.  Sveio Drill stiller i både Batonflag team junior og Exhibition Corps junior. I tillegg stiller de i Showtwirl corps junior sammen med Haugesund Drillkorps.

Landslagstrener Marie Nilsen Odinsen har troen på nok et suksessfullt mesterskap.

– Norge er i en god flyt om dagen, og resultatene viser at vi har utøvere og tropper på toppnivå. Laget som reiser i år virker motivert og klar, og jeg har stor tro på at dette blir et bra mesterskap.

Krystallen Drill og Elverum Drilltropp stiller i Batonflag team senior. Foto: Marlene Lauritzen

Stor suksess

Blant troppene som stiller er det en solid medaljehistorikk. Sveio Drill ble verdensmestere under VM i drill tidligere i år, og ble også europamestere under majorettes-EM i fjor.

-Vi håper å kunne gjenta fjorårets suksess. I år stiller vi i tre forskjellige program, som gir oss en betraktelig større sjanse for gode resultater. Laget er ved godt mot, og det er en glad og ivrig gjeng som nettopp har ankommet Bulgaria, sier Marilena Panayiotou , trener for Sveio Drill.

Medaljehistorikken er også god for de andre troppene som reiser. Krystallen/Elverum har tidligere tatt to bronse i EM, en bronse i VM og en sølv i Grand Prix. Grande tok pallen i 2016, da de fikk bronsemedalje i EM 2016.

Grande drilltropp er klare for å konkurrere i Traditional majorettes corps senior på søndag. Foto: Angelica Vangen

Allerede i gang

Utøverne har allerede kommet seg på plass i Bulgaria, og tidligere i dag gjennomførte de musikktest. I kveld er det klart for åpningssermoni, før konkurransen offisielt sparkes i gang fredag.

Fra dagens musikktest. Vi ønsker alle lykke til! Foto: Marie Nilsen Odinsen

Mer informasjon om EM Majorettes 2023 og fullt program finnes her. Bulgaria ligger en time foran Norge, så beregne tidene deretter.

Få med deg åpningsseremonien på stream her. Følg NBTA Europe på facebook for oppdateringer.