– I løpet av sesongen må vi teste grensene til korpset, og jeg tror denne samlingen er egnet for det, smiler Tanja Räsänen, musikalsk leder for Regionkorps Øst. Hun lover noe for enhver smak på konserten som har fått tittelen «No limits!».

Følg RØST på Facebook

Helgen skal brukes til å jobbe med performance, forklarer Räsänen:
– Vi skal gå gjennom tanker rundt gode konsertrutiner, og prøve å finne ut av hva som gjør en forestilling eller konsert bra, avslører hun og spør seg:

– Hvordan kan vi øve på å fremføre? Hvordan kan vi forberede oss til konsert? De aller fleste musikanter har nerver, selv om noen har lite og noen virkelig sliter med det. Hvordan lever vi med disse?

Grenseløs konsert

– Vi skal presentere et meget variert program, fra moderne klassisk musikk språk til «showbusiness», og alt mellom. Så dette programmet er ikke bare teknisk krevende, men også når det gjelder formidling.

Dirigenten utdyper:
– Vi har stykker der musikantene må tre ut av komfortsonen, for eksempel ved å skrike, bjeffe og synge. Samtidig må vi kunne skape musikk i samspill med solister og være i stand til å mestre forskjellige stilarter i løpet av samme konsert.

Hun beskriver konserten slik: Tsjaikovskijs pianokonsert møter Elvis.

– RØST vil vise at det ikke er noen grenser i musikk. I Ås møter tradisjonell janitsjarmusikk moderne lydmaleri, et stort symfonisk korps møter fremtidige stjernesolister, og klassisk musikk møter Las Vegas- show.

Det blir med andre ord noe for enhver smak.

Kjøp billetter nå!!