Jeg gleder meg allerede til neste samling i juni!

– Jeg har hatt to inspirerende dager på nettverksamling for skolekorpsdirigenter. Mye inspirasjon og diskusjoner med kjekke og kunnskapsrike dirigentkollegaer. Jeg gleder meg allerede til neste samling i juni, skriver Elise Gjærde på Facebooksiden sin.

Dirigentnettverket er en del av prosjektet «Korpsløftet Møre og Romsdal» som er fullfinansiert av Gjensidigestiftelsen Møre og Romsdal. Nettverkets formål er å skape et kunnskap – og delingsnettverk for dirigentene i fylket, slik at det ikke er så ensomt å være dirigent.

Samlingen startet med inspirasjon fra Birgitte Grong om rekruttering og aspirantdeltakelse. Hvordan rekruttere, vidreutvikle og holde på de nye musikantene. Det ble diskutert spesialtilpassing, repertoar, hva er det vi selger når vi rekrutterer og hva gjør vi når aspirantene står der? Dagen ble avlsuttet med en hyggelig middag og korpsprat utover kvelden.

Jobb med det i ditt korps. Så blir det litt bedre

Dag to ble sparket i gang av Dag Helle Bysting og vi snakket om dirigenten, en rolle utover taktering? Planlegging av korpsøvingen, besetningsplanlegging, langsiktig tankegang.

– Ta med dere to til tre ting fra disse dagene og jobb med det i ditt korps. Så blir det litt bedre, sa Birgitte Grong inspirator og foredragsholder

Neste samling er i i Kristiansund 9. og 10. juni med Mini Jakobsen og Reid Gilje på foredragsplanen. Meld deg på og bli med på morroa!