Blåse- og slagverksinstruktører:

 

Elisabeth Vannebo er engasjert som musikalsk leder for gult kurs, samt at hun er grovmessinglærer på rødt og svart kurs. Hun bor i Bergen og jobber som frilansmusiker med tuba som hovedinstrument. Hun er også lærebokforfatter, arrangør/komponist og lærer. Elisabeth spiller også fast i ulike grupper og holder forestillinger som bl.a turnerer for Rikskonsertene, den Kulturelle skolesekken- og spaserstokken og Bæremeisen. Mange kjenner kanskje Elisabeth igjen fra lærebøkene «Spill» og «Midt i blinken» som er brukt av de aller fleste korpsene i landet. Hun har flott kommunikasjon med både barn og ungdom, og vi er stolte over å ha Elisabeth med på laget!

 

Erlend Eide er engasjert som klarinettlærer på gult kurs, og musikalsk leder på rødt kurs. Erlend er utdannet klarinettist, og har mange års erfaring både som dirigent, kulturskolelærer og instruktør/musikalsk leder under NMFs sommerkurs. Han har jobbet som frilansmusiker i flere settinger, blant annet sammen med Elisabeth Vannebo. Han jobber nå som rektor i Sykkylven kulturskule, men har også arbeidet et år i Hammerfest kulturskole som klarinettlærer. Erlend har et stort engasjement for korpsbevegelsen, og vi er glad over å ha ham med i vår instruktør-stab for 2017!

 

Trond Helland er engasjert som musikalsk leder for svar kurs, og han kommer fra Bergen. Han har en utvidet bachelor i utøvende musikk fra Griegakademiet og en bachelor i administrasjon- og organisasjonsvitenskap fra Universitetet i Bergen. På Griegakademiet studerte han tuba under veiledning av Knut Riser. I tillegg til tuba har han studert korpsdireksjon og kordireksjon ved samme skole, under veiledning av Harald Eikaas. I 2013 studerte han fordypning i ensembleledelse ved Norges Musikkhøgskole under veiledning av Cathrine Winnes, Ole Christian Ruud og Sigmund Thorp. Til daglig er han fast dirigent for Ulriken Janitsjar og Ila Brass Band. Ulriken har blant annet to NM-titler, i 2013 og 2015, på merittlisten under Tronds ledelse. Trond har også lang fartstid i ulike kulturskoler i og rundt Bergen. Selv spiller Trond Eb-bass i Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Her har han spilt siden 2007.Vi ønsker Trond velkommen i staben og lykke til som musikalsk leder på svart kurs i Troms!

 

Evgeny Zhukov er engasjert som fløytelærer på gult, rødt og svart kurs. Evgeny har utdannelse både fra Russland og fra musikkonservatoriet i Tromsø, og han jobber til daglig som instruktør og dirigent i Mosjøen. Han jobber også som frilansmusiker i Nord-Norge for øvrig. Evgeny har blitt et kjent ansikt for tidligere sommerkurs-deltakere, og han har også tatt initiativ til at det har blitt både dansekurs og treningsøkter under sommerkursene.  Evgeny har lang erfaring som instrumentallærer, og vi er glade for å ha han med i instruktørstaben i år også.

 

Stine Lise Svenning er årets klarinettinstruktør på rødt og svart kurs. Hun har jobbet på NMFs sommerkurs i flere år, og vi er glade for å ha henne med i år også!
Stine Lise bestemte seg allerede som 8-åring at musikk var veien å gå. Etter studier på Norges Musikkhøgskole jobber hun nå i Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, som har hovedbase i Harstad.  Stine Lise er aktiv i musikkmiljøet for øvrig, og hun er i tillegg til frilansklarinettist også dirigent og klarinettinstruktør i Kanebogen Skolekorps.

 

Frode Krogstad er engasjert som saxofonlærer på gult, rødt og svart kurs. Frode er utdannet saxofonist ved Norges Musikkhøgskole, og har hatt fast jobb som saxofonist i forsvarskorpsene i Bergen og Horten. For tiden underviser han ved kulturskolene i Trondheim og Melhus som saxofonlærer, og dirigerer et voksenkorps i tillegg. Frode er fast vikar på saxofon i Trondheim symfoniorkester, og har i tillegg vært innom de fleste profesjonelle korps og orkestre i Norge som vikar. På fritiden spiller han i Musikkforeningen Nidarholm, et av Norges beste amatørkorps. Vi er glade for å ha Frode med i staben vår i år også!

 

Vidar Alvestad er trompetinstruktør på gult, rødt og svart kurs. Vidar kommer opprinnelig fra Sjøvegan i Salangen kommune. Han har utdannelse fra musikkonservatoriet i Tromsø, hvor han har studert både klassisk og rytmisk trompet, samt musikkteknologi. Han har studert hos flere anerkjente trompetister som Bobby Shew, Jon Faddis og Mark Zauss. Vidar har en mastergrad i hørelære med didaktikk og praksis, og han underviser dermed både instrumentalt men også innen teoretiske fag. Til daglig jobber Vidar som frilansmusiker i landsdelen, særlig innenfor rytmisk musikk. Han har også undervist i teoretiske fag ved kulturskolen, Troms musikkråd og musikkonservatoriet i Tromsø. Vidar har vært engasjert på våre sommerkurs i Troms i flere år, og vi er glade for å ha han med i staben i år også!

 

Max Mikalsen er engasjert som grovmessinginstruktør på gult, rødt og svart kurs. Max kommer fra Mo i Rana og har sin bakgrunn fra korps. Med eufonium som hovedinstrument og endt bachelorgrad med pedagogikk, var ikke steget til trombone langt.
De siste årene har han virket som frilans musiker og instruktør i regionen, fra Berlevåg i nord til Mosjøen i sør! Max avslutter for tiden sin mastergrad på eufonium i Tromsø, hvor han forsker på eldre musikk og renessansens ornamenterings- og improvisasjons-teknikker. Vi ønsker Max velkommen i staben under årets sommerkurs i Troms!

 

Kristoffer Almås er instruktør på slagverk og perkusjon under årets sommerkurs! Kristoffer er opprinnelig fra Mosjøen. Etter innledende studier på Musikkvitenskap ved NTNU i Trondheim har Kristoffer studert ved Norges Musikkhøgskole hvor han tok bacheloreksamen våren 2016. Nå har han begynt på mastergradsstudier ved musikkhøgskolen, under veiledning av Tomas Nilsson, Hans Kristian Kjos og Eirik Raude. Han er stipendiat i Oslo Filharmoniske Orkester og har tidligere vært praktikant i Stavanger Symfoniorkester. Ellers er han mye brukt som freelancer i korps og orkester. Kristoffer bruker mesteparten av studiene på solo og duorepertoar for slagverk. Med duoen PERCelleh har Kristoffer vunnet solistprøvespill til Forvarets Stabsmusikkorps. I 2014 vant de 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap og fikk, som en del av premien, solistoppdrag med Toppensymfonikerne under ledelse av Nicholas Carthy. Vi ønsker Kristoffer velkommen i staben!

Drillinstruktører

Susann Stave er en av årets to drillinstruktører under sommerkursene i Troms. Susann har vært aktiv utøver i mange år og var på landslaget fra 2012 til 2016, da hun la opp som utøver. Hun har syv førsteplasser fra NM, en førsteplass fra EM og to fjerdeplasser fra VM. Nå jobber hun som fast instruktør i to klubber i tillegg til at hun tar ulike oppdrag. Susann er også utdannet dommer. Susann har en bachelor i ernæring i tillegg til et årsstudium i idrett.  Vi gleder oss til å arrangere drillkurs i Troms, og ønsker Susann lykke til og velkommen i staben!

 

Maria Angelica Andreassen er den andre av to drillinstruktører i Troms. Hun er profesjonelt utdannet danser ved Balettakademien og LIPA i Liverpool. Maria kommer opprinnelig fra Harstad, hvor hun trente med Harstad SMK Drilltropp og på kulturskolen. Hun har tatt 2 NM gull, 1 sølv og 1 bronsje fra drilldanskarrieren. Maria har også blitt kåret til Nord-Norges beste hip hop-danser via Danseforbundet.
Til daglig jobber Maria nå som koreograf og pedagog, i tillegg til å være freelance danser. Hun har blant annet danset for BBC, i musikaler, Everton FC og Festspillene i Nord- Norge. Dansetimene hennes er utfordrende, men motiverende med fokus på teknikk og danseglede! Vi ønsker Maria velkommen med i årets instruktørstab.

Timelærere

I instrumentgrupper som walthorn og fagott vil vi engasjere timelærere dersom påmeldingen tilsier at det blir behov for dette. Vi oppfordrer i stor grad hornister til å melde seg på kurs – slik at vi kan engasjere en hornlærer på årets kurs! Våre grovmessinglærere er også kvalifisert til undervisning av hornister på gult og rødt kurs. Dersom det melder seg på hornister på svart kurs, vil vi engasjere timelærere her.

For spørsmål, ta kontakt med: Nina@musikkorps.no