Her kan du høre hva Catherine forteller om klarinett-treffet sist vår. Hun møter du på klarinett-treffet 1. september!

Målgruppe for disse instrument-treffene er voksenkorpsmusikanter.
Nærmere informasjon og link til Zoom-arrangementet sendes på mail til de påmeldte.
Instrumenttreff er støttet av Dextra Musica (Sparebankstiftelsen DNB).   

 

Samtlige kurs foregår kl.18.00-19.30!
Du finner informasjon om kursholderne lengre nede på denne siden.

Fløyte: Torsdag 2. september: Elin Katrine Torkildsen, Forsvarets stabsmusikkorps. 

Obo: Onsdag 1. september: Marion Walker, Kristiansand Symfoniorkester.

Klarinett: Onsdag 1. september: Catherine Berg, Forsvarets stabsmusikkorps

Fagott: Onsdag 1. september: Jon Halvor Lund, Den Norske Opera og Ballett

Saxofon: Onsdag 25. august: Lene Myhre Strand, Sjøforsvarets musikkorps. 

Kornett/Trompet:  Mandag 30. august: Brynjar W. Kolbergsrud, Oslo Filharmoniske orkester

Waldhorn:  Fredag 10. september: Inge H. Mortensen, Marinemusikken. 

Althorn:  Torsdag 26. august: Arfon Owen, profesjonell musiker, dirigent og pedagog.  

Trombone: Tirsdag 31.august: Tarjei Grimsby, Det Norske Blåseensemble. 

Euphonium: Torsdag 2. september: Tormod Flaten, Sjøforsvarets musikkorps. 

Tuba: Fredag 3. september: Magnus Brandseth, frilans tubaist og dirigent. 

Slagverk: Fredag 27. august: Jon Klavenæs, Marinemusikken.

[popup_trigger id=»57498″ tag=»a href»]Påmeldingsskjema: Instrumenttreff for voksne og ungdom[/popup_trigger]

Informasjon om kursholdere 

Elin Kathrine Torkilsen har vokst opp på Lillestrøm, og begynte å spille fløyte i skolekorps 9 år gammel. Hun har studert ved Østlandets musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole. Siden høsten 2006 har Elin vært ansatt i Forsvarets Stabsmusikkorps. Før dette var hun fra 1998 ansatt som fløytist i Det Norske Blåseensemble. Elin er også svært aktiv som freelancefløytist, og hun er fast medlem av samtidsensemblet Ensemble Ernst. Elin har tidligere vært dommer i NM janitsjar, NM for skolekorps, regionale korpskonkurranser i regi av NMF, samt Ungdommens Musikkmesterskap.

Marion Walker, utdannet ved Norges musikkhøgskole og Musikkonservatoriet i Genève, er alternerende solo-oboist i Kristiansand Symfoniorkester, tidligere ansatt i Malaysian Philharmonic Orchestra og har spilt med alle de profesjonelle orkestrene i Norge i tillegg til orkestre i Sverige, Australia og Sveits. Hun har vært solist med SSO, KSO, KORK og diverse amatørorkestre, fått flere verk komponert til seg, medvirket på plateinnspillinger, mottatt en rekke stipender og priser. Som instruktør og lærer har Walker jobbet med unge blåsere i over 20 år i korps, kulturskoler, talentgrupper ved Barratt Dues Musikkinstitutt, og sommerleirer over hele landet.

Catherine Berg har vært klarinettist i Forsvarets stabsmusikkorps siden 1996. Hun er utdannet i Paris hvor hun jobbet som freelancer og pedagog i 5 år før hun kom tilbake til Norge. Catherine spiller jevnlig med de fleste av landets profesjonelle orkestre og ensembler. Hun har bla vikariert på soloklarinett i Oslo Filharmonien, Kork, Trondheim Symfoniorkester, Stavanger Symfoniorkester, Nordnorsk Symfoniorkester og Den Norske Opera. Hun er aktiv som kammermusiker, blant annet med Oslo Kammerakademi. Catherine har også en forkjærlighet for samtidsmusikk og spiller med ensembler som Ensemble Ernst og Oslo Symfonietta. Catherine underviser klarinett og kammermusikk ved Barratt Dues Musikkinstitutt. Hun er spesielt opptatt av hvordan vi kan støtte hverandre til å bli bedre og til å nå målene våre.

I tillegg har Catherine ofte vært brukt som dommer både i NM og DM for voksenkorps, samt i Ungdommens Musikkmesterskap. Hun representerer Norge som dommer i Europamesterskapet for janitsjarkorps i Amiens 2022.

Jon Halvor Lund er alternerende solofagottist ved Den Norske Opera og Ballett, medlem av blåseensemblet Oslo Kammerakademi og underviser i fagott på Musikkonservatoriet ved Norges Arktiske Universitet i Tromsø. Før han kom til Operaorkesteret i 2014, var han solofagottist i Kristiansand symfoniorkester i ti år. Han har også jobbet to år som alternerende solofagottist i symfoniorkesteret i Barcelona, Spania og hatt årsvikariat i Oslo-filharmonien. Jon Halvor studerte ved Norges Musikkhøgskole og Hochschule für Musik und Theater Hannover i Tyskland, med Torleiv Nedberg, Eirik Birkeland og Dag Jensen som fagottlærere. Han er dessuten medstifter og styreleder i DOR – Norsk Dobbeltrørlag – en nystartet organisasjon for oboister og fagottister i Norge.

Lene Myhre Strand studerte ved Norges Musikkhøgskole og ble ansatt i Forsvarets Musikkorps Sørlandet i 1998 og jobber nå i Sjøforsvarets Musikkorps. Lene har undervist i kulturskoler, videregående, høgskoler og korps. Siden 2010 har Lene studert PPU og Ensembleledelse ved Griegakademiet, tatt Timani sertifisering ved Musicians` Health and Movement Institute, sertifisering i Calmology ved Mind Detox Academy og sertifisering i LifeCoach og HelseCoach ved Undervisningsakademiet. I 2020 startet hun Musikerhelse som handler om balanse i kropp og sinn for musikere med fokus på mental trening, coaching og Timani, samt spesialisering innen Prøvespillforberedelse. Det siste året har hun holdt foredrag for korps og andre grupper om hvordan bli Mentalt Sterk, Timani, meditasjon og øving i tillegg til coaching for musikere og andre. Musikkhelse

Brynjar Kolbergsrud er solotrompetist i Oslo Filharmonien. Han har tidligere jobbet i Norrköpings Symfoniorkester og Malmö Symfoniorkester. Brynjar begynte å spille som niåring i Røyken Skoles Musikkorps og studerte på Norges Musikkhøgskole og deretter på Mannes College of Music og Manhattan School of Music i New York. 

Inge Hatlelid Mortensen(1979). Valthorn
Inge kommer fra Stjørdal, og startet sin musikalske løpebane i Kvislabakken skolekorps. Etter å ha fullført videregående musikklinje ved Indererøy og Heimdal, kom han inn på Musikkonservatoriet i Trondheim. Etter et par år avtjente han sin verneplikt i Forsvarets musikkorps Vestlandet, før han fulførte sin bachelor på Griegakademiet i Bergen og Barrat Due musikkinstitutt i Oslo. Deretter fulgte Masterstudiet i kammermusikk ved Norges Musikkhøgskole og opprettelsen av Fannaråken Blåsekvintett. Siden 2007 har han bodd i Horten og jobbet i Kongelige Norske Marines Musikkorps. Inge har i hele studieløpet, og også etter at han ble ansatt i Marinemusikken, hatt en aktiv freelancekarrierer, og har spilt med de fleste av landets profesjonelle korps og orkestre. Han har også hatt flere engasjement med Trondheim Jazzorkester, spilt på en rekke kammermusikkfestivaler, og hatt flere solistoppdrag. I tillegg er han en aktiv pedagog, arrangør og dirigent.

Arfon Owen er en profesjonell multiinstrumentalist, og er signert som International Performance Artist med Yamaha Music Corporation. Han er solohornist i Stavanger Brass Band og har vært solohornist i flere av verdens beste brassband blant annet, Black Dyke Band, Grimethorpe Colliery Band. Arfon har sin utdannelse fra Royal Northern College of Music, Manchester. Han har vært med på flere CD plater, og han har hatt flere opptredener i både TV og radio. Han bor i Stavanger hvor han jobber som organist, dirigent og musikkpedagog.

Tarjei Grimsby (født 15. april 1971) er en norsk musiker (trombone) som har sitt virke innen klassisk og jazz. Han er fast ansatt i Det Norske Blåseensemble, men er også aktiv som frilanser innenfor teater, studio og TV. Han har vært fast i blåserekken til det norske rockebandet Bigbang i orkesteret i TV 2-programmet Skal vi danse og i West-coast bandet TOBB. Grimsby regnes som en av Norges fremste og alsidige trombonister og er mye brukt som solist, men har i senere tid også jobbet mye som dirigent. I 2014 var han sammen med saksofonist Knut Risnæs, første mottaker av Frode Thingnæs legat. I 2016 ble han som første trombonist i Skandinavia, artist for det prestisjetunge trombonemerket Rath. Han har jobbet med artister som; Michael Bublé, Chick Corea, A1, Carola, Katrina And The Waves, Chip Taylor, Tom Russel, Wenche Myhre, Lill Lindfors, Bjørn Eidsvåg, Atle Pettersen, Sylia, Big Bang, m.fl.

Tormod Flaten er internasjonal Besson-solist og jobber som euphonist for Sjøforsvarets Musikkorps i Bergen. Han har undervist i euphonium ved Griegakademiet og dirigert flere av de ledende brass- og janitsjarkorpsene i Norge. Tormod er mye brukt som dommer i nasjonale og internasjonale korps – og  solistkonkurranser. Han driver noteforlaget Fundamental Music, med musikk for euphonium: www.tormodflaten.com

Magnus Brandseth har sin utdanning fra Griegakademiet i Bergen, har vært solotubaist i Eikanger – Bjørsvik i 20 år, og jobber som tubaist, freelance musiker og dirigent. Til daglig dirigerer han Smørås skolemusikk, Os Musikkforening og Bjørsvik Brass. I tillegg til å være en sentral figur i korpsmiljøet i Norge, er han også ofte å finne på andre arenaer som Nattjazz, Festspillene i Bergen og Borealis. Magnus er også «International Performance Artist» for Sterling Musical Instruments.

Jon Klavenæs er slagverker i Kongelige Norske Marines Musikkorps siden 2007. Han er oppvokst i Sandefjord, og med bakgrunn fra kulturskole, skolekorps og musikklinje startet han sin musikkutdanning ved Griegakademiet i Bergen i 2002. Etter endt mastergrad med distinksjon fra Guildhall School of Music and Drama i London har han siden jobbet i Forsvarets Musikk. I dag har Jon sitt virke som paukist og slagverker i Marinemusikken i Horten hvor han også er leder for korpsets kunstneriske råd. Jon virker også som freelance slagverker, instruktør for korps/voksenkorps og privatelever i alle aldre. Han har vært tilknyttet Regionkorpset i NMF Sør som slagverkinstruktør siden 2009, og er som regel å finne på Sort Kurs i samme region. Jon har også blitt brukt som dommer til konkurranser arrangert av NMF, UMM og UKM.