For festivalsjef Rønnaug Stokke og resten av festivalkomiteen er det hektiske dager nå i innspurten, men som den utadvendte og blide bergenseren hun er, rydder hun plass i kalenderen til en liten prat.

– Festivalen er fulltegnet også for 2019, med 28 brassband fra Sverige og Danmark, og hele Norge, som deltar. De utenlandske bandene er Wenern Brass Åmål, Uffes Blås Brassband og Århus Brass Band, avslører Stokke.

– Vi ble også kontaktet av British Bandsman som sender Adam Cooke for å dekke festivalen. Det er stas!

Allsidig festival

Festivalen foregår over to dager. Den starter med kirkekonsert i Kulturkirken Jakob fredag, og fortsetter med konserter på Rockefeller lørdag.

– Akkurat det synes vi er superkult, sier Stokke.
– Alle får muligheten til å føle seg som rockestjerner for en dag. Tenk å spille på den store scenen på Rockefeller i beste sendetid på en lørdag! Hvor ofte skjer det for en korpsmusikant liksom, spør hun.

Noe av det som er annerledes fra andre konkurranser er at konsertlokalet har muligheter for mingling og småprat UNDER konkurransen.

– Ja, her trenger ingen å planlegge måltider og tidspunkt for ulike korps, det er bare å komme og gå som man vil, lokker festivalsjefen.

Blir ikke det veldig rotete og kaotisk?

– Nei, faktisk ikke! Vi brassbandnerder er veldig glade i å skravle når vi først møtes, i tillegg til at vi liker å mene noe om brassband. Her kan vi gjøre begge deler samtidig som vi nyter god musikk. Det har også ordnet seg ganske greit rent praktisk. De som ønsker å lytte mer enn å snakke setter seg som regel nærmest scenen, mens de andre står lenger bak i lokalet, avslører hun.

Spennende for alle

NMF Øst støtter OBF som støttespiller, og prosjektleder i regionen Mads Myr Munthe-Kaas gleder seg over festivalens suksess.

– Gjengen i Oslofjord Brass fortjener en enorm mengde ros. Med OBF har de virkelig skapt en arena for nyvinninger innenfor konkurransesjangeren, med spenning for både musikanter og publikum. Vi gleder oss til helgen, smiler han.

Festivalsjefen virker fascinerende ubekymret få dager før det braker løs, men hva tror hun er nøkkelen til OBFs suksess?

– Hehe, godt spørsmål! Jeg tror det handler mye om at vi som arrangerer festivalen brenner for brassband, og vi jobber hele tiden for å gjøre ting bedre neste gang, lover hun, og roser gjengen «bak scenen»:

– Vi er heldige som har mange flinke frivillige, for uten dem kunne vi selvfølgelig bare lagt ned. De gjør en formidabel innsats, og jobber sent og tidlig for å gi de besøkende en god opplevelse. Dersom det er noen som leser dette som har lyst til å komme og høre på, eller kanskje være frivillig, så kan de klikke seg inn på www.oslobrassfestival.com for å finne ut mer, frister Stokke.

Frivillige bærer festivalen

Frivillige bærer festivalen